متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/06/22
  • - تعداد بازدید: 1689
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

با مشکل عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین چه کنیم؟

با مشکل عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین چه کنیم؟

عرق سوز شدن چیست؟

عرق سوز شدن یکی از مشکلاتی است که معمولا افراد در گرما با آن مواجه می‌شوند. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که به علت مسدودی غدد تعرق بدن، عرق تولید شده به سطح پوست نرسد. این اتفاق باعث می‌شود تا عرق تبخیر نشود و در نتیجه مشکلاتی مثل حساسیت‌های پوستی برای شخص به وجود آید. این مشکل می‌تواند برای شخص بسیار ناراحت‌کننده و دردناک باشد. عرق سوزی منجر به التهاب، تاول، قرمزی و خارش در آن ناحیه خواهد شد.

تعریق نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن دارد. عرق کردن منجر به دفع بسیاری از مواد مضر و ضایعات از بدن می‌شود و از آن در برابر عفونت‌ها، مواد شیمیایی و اشعه فرابنفش مراقبت می‌کند. علت تعرق در هوای گرم این است که دمای بدن کنترل شود.غده‌های تعرق در نواحی مختلف بدن مثل زیر بغل در درم یا لایه‌های عمیق‌تر پوستی قرار دارند. زمانی که شخص عرق می‌کند این قطرات از طریق مجراهای مخصوصی به خارج از پوست راه پیدا می‌کنند. این بیماری به علت تجمع قطرات عرق در لایه‌های زیرین پوست رخ می‌دهد. نتیجه این اتفاق منجر به ساییدگی چند لایه پوستی با یکدیگر می‌شود و شخص احساس سوزش یا خارش پیدا می‌کند. این عارضه قرمزی و التهاباتی روی پوست بر جای می‌گذارد.

 

 

پماد برای عرق سوز شدن کشاله ران

پودرتالک

این پودر سفید و نرم به‌طور معجزه آسایی در درمان عرق سوز لای پا و سایر نواحی بدن موثر است. اگر در فصل گرم از این ماده استفاده کنید منجر به جذب رطوبت می‌شود و از ساییده شدن پوست در ناحیه‌ای مثل ران پا جلوگیری خواهد کرد.

زینک سولفات

این پماد موضعی کاربردهای زیادی دارد. پزشکان استفاده از زینک اکساید را برای کاهش التهابات پوستی، اگزما، از بین بردن جای جوش و آفتای سوختگی توصیه می‌کنند.

 

پماد کالاندولا

درمان‌ خانگی عرق سوز شدن

استفاده از آلومینیم سولفات نیز در درمان این عارضه موثر است. عرق سوز شدن اگر با عفونت همراه نباشد مشکل خیلی حادی به شمار نمی‌رود. به‌طور کلی داشتن تغذیه مناسب برای حفظ سلامتی مهم‌ترین نکته است.پیشنهاد می‌دهیم که از ترکیب غذاهایی که طبع سرد و گرم دارند استفاده کنید. در فصل‌های گرم سال که افراد بیشتری به عرق سوز شدن مبتلا می‌شوند بهتر است غذاهایی با طبع گرم مثل گوشت قرمز، زنجبیل و دارچین کمتر بخورید و در عوض از انواع سالادها، میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.

کمپرس آب سرد :برای کاهش التهاب و خارش‌های پوستی بسیار موثر عمل می‌کند. برای این کار می‌توانید تکه‌های یخ را درون نایلون یا پارچه قرار دهید و سپس آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید. تکرار این کار به‌طور روزانه منجر می‌شود که عوارض ناشی از عرق سوزی به مرور بهبود پیدا کنند. همچنین می‌توانید از پارچه نخی که آب سرد از آن چلانده شده است استفاده کنید. اگر ناحیه آسیب‌دیده را هر 6 ساعت یک مرتبه با آب سرد بشویید نیز بسیار مفید است.

گلاب: از زمان‌های قدیم برای حفظ شادابی و تنظیم چربی پوست استفاده شده است. ترکیب یخ‌زده گلاب، عسل و آب سرد به کاهش علائم و حفظ تعادل PH پوست کمک می‌کند. این کار منجر به تنفس بهتر پوست و در نتیجه باز شدن منافذ آن برای خروج ضایعات عروقی می‌شود. /برزگری

 

دکتر مهین نظری عضو هیئت علمی گروه ارتقا سلامت

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66482
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید