متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/10/17
  • - تعداد بازدید: 913
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مثبت اندیشی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان

مثبت اندیشی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان

دانش آموزان به عنوان رکن اساسی نظام آموزشی، در دستیابی به اهداف نظام آموزشی نقش ویژه ای دارند و توجه به آنان از لحاظ آموزشی و تربیتی، باروری و شکوفایی هرچه بیشتر نظام آموزشی و تربیتی را موجب می شود.

عملکرد تحصیلی به عنوان یکی از شاخص های ارزیابی یادگیری دانش آموزان و کیفیت آموزش طی سال های متمادی به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است، زیرا عملکرد تحصیلی افراد، نشان دهنده موفقیت و شکست و جهت دهی آن ها به فعالیت های آینده شان است. عملکرد تحصیلی به معنای توانایی آموخته شده و اکتسابی فراگیران درباره موضوعات و مباحث تحصیلی است که میزان آن با کمک آزمون های استاندارد برآورده می شود.

به عبارتی عملکرد تحصیلی به معنای توانایی اثبات موفقیت تحصیلی در اکتساب پیامدی است که برای آن برنامه ریزی و طرح ریزی شده است.

متخصصان تعلیم و تربیت و برنامه ریزان درسی معتقدند که دانش آموزان به جای کسب حقایق علمی، باید به روش کسب حقایق علمی توجه کنند و بیاموزند که چگونه به تنهایی فکر کنند، تصمیم بگیرند و درباره امور مختلف قضاوت کنند. عملکرد تحصیلی بهتر موجب افزایش عزت نفس و کاهش اضطراب و افسردگی می شود. برای تحقق عملکرد تحصیلی باید در فراگیران انگیزش، نگرش و باور مثبت ایجاد کرد.

یکی از عواملی که می تواند عملکرد تحصیلی دانش آموزان را بهبود بخشد مثبت اندیشی است. مثبت اندیشی به معنای توجه داشتن به امور مثبت در زندگی و نپرداختن به جنبه های منفی. مثبت اندیشی به ماکمک می کند تا به بهترین شکل با زندگی کنار بیاییم. برای داشتن یک زندگی مثبت تر، اولین قدم، آن است که احساسات، افکار و باور های خود را بشناسیم.

Ø      راهکار مقابله با افکار منفی:

1-     افکارتان را با مثبت اندیشی پر کنید

افکارتان را با چیزهایی که به شما انرژی و انگیزه می‌دهند، پرکنید. لیستی از چیزهایی که به شما احساس خوب و مثبت می‌دهند تهیه کنید. یک موسیقی یا یک فیلم آموزشی از نویسنده یا سخنرانی که به شما انگیزه می‌دهد. صحبت کردن با یک دوست یا عضو خانواده، کسی که‌ می‌داند در لحظات حساس و یا اوقات بدچه بگوید.

2-     یک برنامه مرتب ومنظم داشته باشید

یکی از بزرگترین دلایلی که افکار منفی به سراغ ما می‌آیند، نداشتن برنامه و هدف‌گذاری است. برنامه نداشتن باعث خواهد شد که شما نتوانید کارهای روزانه خود را به خوبی انجام دهید. به همین علت هم احتمال اینکه خیلی زود از خودتان ناامید شوید بسیار زیاد است. چون با عدم توانایی در انجام کارهای روزانه، شما حس خوبی نسبت به خودتان پیدا نخواهید کرد. به این ترتیب ناراحتی شما به مرور زمان بر روی اعتماد به نفستان تاثیر منفی خواهد گذاشت. در نهایت شما می‌مانید و موجی از افکار منفی که مقابله با آنها اصلا کار آسانی نخواهد بود.

3-       خواب کافی داشته باشید

خواب کافی سبب افزایش هوش هیجانی و مدیریت احساسات و عواطف می شود. با استراحت کافی استرس را از خود دور می کنید و وقتی بیدار می شوید، شاداب‌تر و هوشیارتر خواهید بود و قدرت خودکنترلی، توجه و حافظه‌ی شما نیز بهبود می یابد. همچنین خواب کافی سبب می شود خلاق‌تر و مثبت‌تر بمانید.

4-     در لحظه زندگی کنید

بهتر است که قبل از هرچیز به داشته‌های خود در حال حاضر توجه کنید. سپس به تک تک اتفاقاتی که در گذشته برای شما افتاده فکر کنید. حین این افکار منفی هم به این فکر کنید که چه مشکلاتی ممکن بود در اثر انجام ندادن این کارهای برای شما بیفتد.

 
دکتر لیلا قهرمانی عضو هیئت علمی گروه ارتقا سلامت
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72452
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید