متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/23
  • - تعداد بازدید: 956
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و غیرحضوری رفتارهای سلامت دهان و دندان

مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و غیرحضوری رفتارهای سلامت دهان و دندان

مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و غیرحضوری رفتارهای سلامت دهان و دندان بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت روستایی شهرستان اندیمشک در سال 1399

دیابت یکی از بیماری های مزمن با رشد سریع و یک مشکل مهم بهداشت عمومی در سراسر جهان است. این بیماری از جمله بیماری هایی است که می تواند بر روی سلامت دهان و دندان اثر بگذارد. بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید چندین برابر دیگران در مراقبت از دندان ها و لثه های خود کوشا باشند. در افراد مبتلا به دیابت التهاب لثه ها، عفونت بافت های اطراف دهان (پریودنتیت)، خشکی دهان، عفونت های فرصت طلب، تجمع زیاد پلاک، تأخیر در التیام زخم ها، خارش و حساسیت دهان، تغییر در مزه ها و کاندیدیازیس بخشی از پیامدهای دیابت بر سلامت دهان هستند. در افراد با دیابت کنترل نشده، خطر گسترش بیماری های دهان و دندان  سه برابر افراد غیر دیابتی است و پیشرفت آن هم سریع تر و شدیدتر است.

 

نتایج مطالعات مختلف حاکی از آگاهی ضعیف بیماران دیابتی در خصوص سلامت دهان و دندان است.  هم چنین پژوهش های مختلف نشان داده اند که بهبود سطح آگاهی در زمینه سلامت دهان و دندان پیش نیاز ضروری برای انجام رفتارهای خود مراقبتی دهان و دندان است. فقدان دانش لازم در مورد بهداشت دهان و دندان ممکن است خطرات مرتبط با سلامت دهان و دندان بیماران دیابتی را افزایش دهد یا باعث شود بیماران به رفتارهای خودمراقبتی بهداشتی دهان و دندان توجه زیادی نداشته باشند.

لذا با توجه به اهمیت موضوع و پیامدهای ناگوار دیابت بر سلامت دهان و دندان بیماران دیابتی و نظر به اینکه مطالعات بسیار معدودی در این خصوص انجام شده است این مطالعه با هدف مقایسه دو روش آموزش حضوری و غیر حضوری بر رفتارهای سلامت دهان و دندان در بیماران دیابتی نوع2 با استفاده ازمدل اعتقاد بهداشتی انجام گردید.

پیشنهادات

با توجه به اهمیت درگیر کردن خانواده های بیماران به عنوان راهنما برای عمل پیشنهاد می شود کلاس های تلفیقی برای این گروه برگزار شود.

با توجه به نقش متغیرهای دموگرافیک و عوامل اقتصادی-اجتماعی بر عملکـرد بهداشـتی بیماران دیابتی، بررسی عوامل رفتاری و محیطی مؤثر بر عملکرد بهداشتی این افراد ضروری است.

پیشنهاد می شود در مطالعات آینده تاثیر آموزش حضوری با استفاده از کارکنان بهداشتی محلی و با گویش محلی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

 

این مطالب از جلسه دفاع از پایان نامه "آزیتا رحمتی" دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش جامعه نگر در نظام سلامت به راهنمایی دکتر "طیبه رخشانی" و با عنوان " مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و غیرحضوری رفتارهای سلامت دهان و دندان بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت روستایی شهرستان اندیمشک" استخراج گردیده است.

دکتر "طیبه رخشانی" عضو هیات علمی گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67763
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید