متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/10/05
  • - تعداد بازدید: 63
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

بررسی ارتباط سندرم متابولیک و اجزای آن با کیفیت زندگی در جمعیت کوهورت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز

روند افزایشی بیماری های غیر واگیر در دهه های اخیر باعث شده است که کیفیت زندگی مرتبط با سلامت به یک پیامد ضروری و هدف نهایی برای برنامه های ارتقاء سلامت تبدیل شود.

 اختلالات متابولیک اثرات متفاوتی بر کیفیت زندگی دارند که تحت تاثیر عوامل سبک زندگی قرار می گیرند. نمونه ای از این بیماری های غیرواگیر که به طور مستقیم خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، دیابت نوع 2 را افزایش و کیفیت زندگی را کاهش می دهند، سندرم متابولیک می باشد.

سندرم متابولیک به عنوان مجموعه‌ای از عوامل خطر متابولیک شامل چاقی مرکزی، فشار خون بالا، افزایش گلوکز پلاسما ناشتا، افزایش تری گلیسیرید و کاهش لیپوپروتئین با چگالی بالا تعریف می‌شود. علیرغم مجموعه تحقیقاتی که در مورد تاثیر سندرم متابولیک بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت انجام شده است اما هنوز این موضوع قابل بحث است و عدم قطعیت‌هایی را نشان می‌دهند. برای مثال مطالعاتی که در ایران در این زمینه انجام شده است به وجود تناقضات اشاره دارد؛ وجود ارتباط فقط در یک زیر گروه جنسیتی و یا فقط در بعضی از مقیاس های کیفیت زندگی مرتبط با سلامت.

 سندرم متابولیک یک بیماری گسترده با اثرات مهم بر سلامت عمومی و در نهایت کیفیت زندگی مرتبط با سلامت است و با توجه به اینکه در ایران مطالعه‌ی ارتباط بین سندرم متابولیک و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت محدود است و از آنجایی که مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز که با حجم بالایی از مراجعان از دیگر استان های کشور مواجه است، نیازمند حضور نیروهایی است که خود از موهبت سلامتی و کیفیت زندگی  بالاتری برخوردار باشند، لذا هدف مطالعه ما " بررسی ارتباط بین سندرم متابولیک (و اجزای آن) با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در جمعیت کوهورت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز " بود. این تحقیق رابطه بین سندرم متابولیک و کیفیت زندگی را با نمونه ای متشکل از 7073 شرکت کننده و با تجزیه و تحلیل های دقیق‌تر با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته یادگیری ماشین مثل درخت تصمیم و جنگل های تصادفی و یک ابزار کیفیت زندگی مرتبط با سلامت چند بعدی و معتبر، انجام گرفت.

این مطالب از پایان نامه "فاطمه رضایی چگینی" دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی به راهنمایی دکتر "هاله قائم" و با عنوان " بررسی ارتباط سندرم متابولیک و اجزای آن با کیفیت زندگی در جمعیت کوهورت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز: یک مطالعه مبتنی بر جمعیت (براساس الگوریتم های درخت و جنگل)" استخراج گردیده است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 115378
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید