متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/04/09
  • - تعداد بازدید: 104
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

    دستورالعمل های بهداشتی برگزاری مراسم های عزاداری ماه محرم

با توجه به برگزاری مراسم عزاداری و توزیع نذورات در ایام محرم، رعایت نکات بهداشتی برای حفظ سلامت عزاداران و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با آب و غذا اهمیت ویژه‌ای دارد. در ادامه، مهم‌ترین توصیه‌های بهداشتی برای این ایام ارائه می‌شود:

 

۱. رعایت بهداشت فردی و محیطی

- تمامی افرادی که در تهیه و توزیع غذا و آب فعالیت دارند باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و بهداشت فردی خود را رعایت کنند.

- از ورود افراد متفرقه به محل طبخ و توزیع غذا جلوگیری شود.

- نظافت و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و نصب مایع دستشویی الزامی است.

 

۲. تهیه و پخت غذا

- پخت و پز فقط در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی مناسب انجام شود و محل طبخ به تأیید مرکز بهداشت برسد.

- مواد اولیه باید سالم، ترجیحاً بسته‌بندی و مورد تأیید وزارت بهداشت باشد.

- از روغن‌ها و نمک‌های دارای مجوز سازمان غذا و دارو استفاده شود.

 

۳. نگهداری و توزیع غذا

- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط بیش از ۲ ساعت خودداری شود. در صورت نیاز به نگهداری بیشتر، غذا باید در دمای کمتر از ۴ درجه یا بالای ۶۳ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

- مواد غذایی خام و پخته شده نباید در مجاورت هم در یخچال قرار گیرند.

- از بسته‌بندی غذا بیش از ۲ ساعت قبل از مصرف پرهیز شود.

 

۴. ظروف و بسته‌بندی

- برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم از ظروف یکبار مصرف استاندارد یا ظروف گیاهی و آلومینیومی استفاده شود.

- استفاده از ظروف یکبار مصرف شفاف و نازک (پلی‌استایرن) برای نوشیدنی و غذای گرم ممنوع است.

- نوشیدنی‌ها (آب، شربت) ترجیحاً به صورت بسته‌بندی توزیع شود و از آب و شربت فاقد بسته‌بندی پرهیز گردد.

 

۵. ذبح دام و تهیه فرآورده‌های دامی

- ذبح دام در مقابل هیئت‌ها انجام نشود و گوشت و فرآورده‌های خام دامی فقط از مراکز مجاز و با مجوز دامپزشکی تهیه شود.

۶. جمع‌آوری پسماند

- پسماندها (ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف) باید به صورت بهداشتی جمع‌آوری و دفع شوند و در کنار ایستگاه‌های صلواتی سطل یا کیسه مخصوص پیش‌بینی شود.

 

۷. توصیه‌های ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر

- مادران باردار، کودکان، سالمندان و بیماران زمینه‌ای باید در مراسم شلوغ با احتیاط بیشتری شرکت کنند و مراقب گرمازدگی و رعایت فاصله باشند.

 

رعایت این نکات بهداشتی، نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از بیماری‌های واگیر در ایام محرم دارد. با همکاری و دقت همگانی، می‌توان مراسم عزاداری را در محیطی سالم و ایمن برگزار کرد.

 

فاطمه السادات حسینی دانشجوی دکترای رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

 

  • گروه خبری : اخبار واحدها,آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 127191
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید