متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/07/30
  • - تعداد بازدید: 78
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

روش‌های موثر در تقویت حافظه سالمندان

برای تقویت حافظه سالمندان روش‌های موثر زیادی وجود دارد، در ذیل به برخی از آنها اشاره شده است.

۱.برای افزایش تمرکز همه چیز را ساماندهی کنید

اگر خانه فرد سالمند و یادداشت‌هایش به هم ریخته باشد به احتمال زیاد کارهایش را فراموش خواهد کرد. برای افزایش تمرکز سالخوردگان به آن‌ها بگویید وظایف، قرارها و سایر رویدادها را در یک دفترچه یادداشت، تقویم یا برنامه‌ریز الکترونیکی بنویسند. حتی در صورت امکان هنگام نوشتن، هر ورودی را با صدای بلند تکرار کنند تا به ماندگاری آن در حافظه کمک شود. لیست کارهای انجام شده را نگه دارند و مواردی را که تکمیل کرده‌اند بررسی کنند. جایی برای کیف پول، کلید، عینک و سایر ملزومات خود اختصاص دهند. تا جایی که ممکن است، عوامل حواس پرتی‌ را محدود کرده و کارها را هم‌زمان انجام ندهند. اگر بر اطلاعاتی که سعی در حفظ آن‌ها دارند تمرکز کنند به احتمال زیاد بعدا آن‌ها را به خاطر خواهند آورد. همچنین ممکن است آنچه که می‌خواهند حفظ کنند را به آهنگ مورد علاقه یا مفهوم‌های آشنای دیگر متصل کنند.

۲.مدیریت بیماری‌های مزمن

توصیه‌های درمانی پزشک سالمند را برای شرایط پزشکی مانند افسردگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی و کم شنوایی دنبال کنید. هرچه بیشتر مراقب سالمند باشید، احتمالا حافظه او بهتر خواهد بود. علاوه بر این داروهای او را به طور منظم با پزشک مرور کنید. داروهای مختلف می‌توانند بر حافظه تاثیر بگذارند. آگاهی از تاثیر داروها در کوتاه و بلند مدت می‌تواند فرد را به سمت اجرای روش تقویت حافظه سالمندان ببرد تا از مشکلات آینده پیشگیری کند.

رژیم غذایی و تغذیه مناسب

۱.غذاهای مفید

غذاهایی که می‌خورید و نمی‌خورید نقش مهمی در سلامت حافظه دارند. رژیم غذایی حاوی غذاهای تازه و فرآوری شده برای مغز مناسب هستند. همچنین رژیم غذایی که قند کم و چربی‌های سالم زیادی مانند اسیدهای چرب امگا ۳/روغن ماهی، روغن زیتون فوق بکر و روغن نارگیل دارد، برای مغز بهترین است. مطالعات بالینی در واقع نشان داده است که سبزیجات تازه می‌توانند به تقویت حافظه کمک کنند.

۲.رژیم‌های خاص غذایی

رژیم مدیترانه‌ای مدت‌ها است که به جلوگیری از افت شناختی و بهبود حافظه کمک می‌کند. اخیرا ثابت شده که رژیم کتوژنیک (رژیم غذایی که کربوهیدرات کمی دارد و چربی‌های سالم زیادی دارد) باعث بهبود حافظه و حفظ عملکرد مغز می‌شود.

۳.غذاهای غنی از لوتئین

برخی از غذاها به طور خاص به عنوان تقویت کننده حافظه شناخته شده‌اند. به عنوان مثال گردو و زغال اخته عملکرد مغز، حافظه و تمرکز را بهبود می‌بخشند. غذاهای غنی از لوتئین (نوعی ویتامین که با بتاکاروتن و ویتامین A مرتبط است) مانند کلم پیچ و اسفناج، آووکادو و تخم مرغ نیز ممکن است با پیری شناختی و از دست دادن حافظه مقابله کنند. کرفس، کلم بروکلی و گل کلم حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از سلامت مغز محافظت می‌کنند و در واقع ممکن است تولید سلول‌های جدید مغز را تحریک کنند.

چه زمانی برای از دست دادن حافظه به دنبال کمک باشید

اگر نگران از دست دادن حافظه عزیزان خود هستید یا اگر متوجه شدید که حافظه آن‌ها بدتر شده است با پزشک صحبت کنید. پزشک به احتمال زیاد یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد، همچنین حافظه و مهارت‌های حل مشکل سالمند شما را بررسی می‌کند. البته گاهی اوقات آزمایش‌های دیگری نیز لازم است. درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث از دست دادن حافظه فرد می‌شود .در پایان باید توجه داشته باشیم که بهتر است پیش از آنکه نیاز به پزشک و درمان ایجاد شود، روش‌های گفته شده را برای تقویت حافظه سالمندان به کار بگیریم. همچنین استفاده از روش‌های تقویت حافظه عددی و دیگر موارد بیان شده، همگی می‌تواند شرایط مطلوبی را برای سالمندان فراهم کند.

دکتر عبدالرحیم اسداللهی دکترای تخصصی سالمندشناسی دانشکده بهداشت

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 111120
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید