متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/25
  • - تعداد بازدید: 1288
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

سال های از دست رفته عمر به علت مرگ های زودرس

سال های از دست رفته عمر به علت مرگ های زودرس

سال های از دست رفته عمر به علت مرگ های زودرس ناشی از عوامل مختلف در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طی سالهای 1383تا 1398 و پیش بینی آن تا سال 1404 براساس مدل رگرسیون نقاط پیوسته

مفهوم مرگ زودرس نامشخص است. تعاریف زیادی برای مرگ زودرس وجود دارد، اما تعاریف موجود آن قدر مبهم و غیر قابل اطمینان هستند تا به عنوان پایه ای برای برآورد آسیب های ناشی از مرگ قرار گیرند. . واژه مرگ زودرس نشان می دهد که فرد قبل از چیزی می میرد. اما قبل از چه چیزی؟ شاید در جواب آن گفت که اگر کسی مرگ زودرس داشت ، معنی آن این است که فرد قبل از زمانی که باید فوت می کرد ، فوت کرد. اما این نامشخص است.

یکی از یافته های مهم مطالعه ما این است که 7 عامل مهم مرگ زودس بیماری های غیر واگیر هستند، که نشان دهنده تغییر الگوی مرگ از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر است. در مطالعه ای که در ایران انجام شد، نشان داده شد که ایران به خاطر پیر شدن جمعیت، تغییر کردن عوامل خطر بیماری ها و  جایگزینی بیماری های عفونی با بیماری های غیرواگیر، مانند بیماری های قلبی عروقی، فشارخون، دیابت، اختلالات روانی و رفتاری ، الکل و سوء استفاده از مواد و آسیب های ترافیکی در دوره گذر است. 4 بیماری عمده غیر واگیر شامل بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان ها و بیماری های مزمن تنفسی ، در ارتباط با عوامل خطر قابل پیشگیری سبک زندگی مانند رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی یا فعالیت بدنی کم، اضافه وزن و چاقی و استفاده مضر از الکل هستند، که برای مقابله با آن ها نیاز به برنامه هست. 

 

یکی دیگر از یافته های مطالعه ما، کاهش روند میرایی زودرس هم در زنان و هم در مردان در سال 2019 در مقایسه با سال 2004 است. البته این کاهش در مردان بیشتر است.

نتایج مطالعه ما نشان دهنده روند افزایشی میزان میرایی با سن هست. علاوه بر این، میزان های میرایی اختصاصی سنی و جنسی و تعداد سال های از دست رفته عمر در تمام گروه های سنی در مردان بیشتر از زنان هست، به استثناء گروه سنی بالای 85 سال.

این مطلب از جلسه دفاع "حبیب اله آذربخش" دانشجوی دکتری تخصصی اپیدمیولوژی به راهنمایی"دکتر علیرضا میراحمدی زاده " و عنوان " سال های از دست رفته عمر به علت مرگ های زودرس ناشی از عوامل مختلف در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طی سالهای 1383تا 1398 و پیش بینی آن تا سال 1404 براساس مدل رگرسیون نقاط پیوسته " استخراج گردیده است.

دکتر میراحمدی زاده عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67844
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید