متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/02/16
  • - تعداد بازدید: 123
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پیش بینی طول مدت تهویه مکانیکی در بیماران ترومایی بیمارستان شهید رجایی شیراز با استفاده از یادگیری ماشین

پیش بینی طول مدت تهویه مکانیکی در بیماران ترومایی بیمارستان شهید رجایی شیراز با استفاده از یادگیری ماشین

انجام لوله گذاری برای نجات جان بیماران در بخش مراقبت های ویژه یکی از رایج ترین روش های تهاجمی مورد استفاده به حساب می آید.

اما با این حال خود این روش می تواند عوارض زیادی از جمله آسیب به ریه ناشی از دستگاه ونتیلاتور، پنومونی ناشی از ونتیلاتور و مدت زمان اقامت طولانی در بخش مراقبت های ویژه را به همراه داشته باشد. از آن جهت که توافقی برای تعریف طول مدت تهویه مکانیکی طولانی مدت در مطالعات قبلی وجود ندارد بنابراین این مطالعه طراحی شد. این مطالعه کوهورت تاریخی شامل بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهیدرجایی شیراز طی فروردین1395 تا 29 اسفند 1400 بود. داده‌های کلیه بیماران بزرگسالی که نیاز به تهویه مکانیکی داشتند و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در این مطالعه با استفاده از یادگیری ماشین سه مدل (بیش از7، 10 و 14 روز تهویه مکانیکی) ایجاد شد. مشخصات دموگرافیک بیماران، آپاچی 2، اطلاعات آزمایشگاهی، گاز خونی شریانی و بیماری های همراه و همچنین شاخص های ارزیابی مورد استفاده برای بیماران ترومایی جمع آوری گردید. رگرسیون لجستیک، شبکه‌ عصبی مصنوعی و ماشین‌های بردار پشتیبان برای پیش‌بینی تهویه مکانیکی طولانی مدت مورد استفاده قرار گرفت. مطالعه ما نشان داد بهترین تعریف برای طول مدت تهویه مکانیکی طولانی مدت در بیماران ترومایی 7 روز می باشد و انجام دیر هنگام تراکئوستومی بعد از این زمان می تواند عوارضی از جمله طولانی شدن مدت زمان اقامت بیماران در بخش مراقبت های ویژه و مرگ و میر بیشتر را به همراه داشته باشد. بنابراین، مطالعه ما چشم‌اندازی برای دستیابی به یک تعریف توافقی از تهویه مکانیکی طولانی مدت ارائه می‌دهد، همچنین بیماری های همراه و شاخص های ارزیابی تروما مانند SOFA را به عنوان دو متغیر مهم برای پیش بینی تهویه مکانیکی طولانی مدت معرفی می کند. ضمنا این مطالعه شواهدی را ارائه می‌دهد که روش‌های یادگیری ماشینی می توانند از روش‌های سنتی بهتر عمل ‌کنند.
 

بنابراین پیشنهادات مطالعه ما، با توجه به نتایج مطالعه حاضر که نشان می دهد اگر زمان تهویه مکانیکی کوتاه تر باشد و هرچه سریعتر از تراکئوستومی استفاده شود نتایج نهایی مانند طول مدت اقامت در بخش مراقبت های ویژه و مرگ و میر کمتر است. بنابراین پیشنهاد می شود به عنوان شواهدی جهت تهیه راهنما برای پزشکان بخش مراقبت های ویژه در آینده به آن توجه شود. همچنین، پیشنهاد دیگر ما توجه به معیارهای ارزیابی بیماران ترومایی در هنگام پذیرش در بخش مراقبت های ویژه است چرا که این شاخص ها  به خصوص SOFA به دلیل سادگی ارزیابی می توانند پیش گویی کننده خوبی برای وضعیت نیاز بیمار به تهویه مکانیکی طولانی مدت باشند.

این مطلب از جلسه دفاع "موهبت والی اصفهانی" دانشجوی دکتری تخصصی اپیدمیولوژی به راهنمایی"دکتر هاله قائم " و عنوان " پیش بینی طول مدت تهویه مکانیکی در بیماران ترومایی بیمارستان شهید رجایی شیراز با استفاده از یادگیری ماشین" استخراج گردیده است.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78192
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید