آشنایی با "سیستم کشف و اعلام حریق"
آشنایی با "سیستم کشف و اعلام حریق"
کشف و اعلام به موقع آتش سوزی می تواند از بسیاری صدمات به افراد و از بین رفتن سرمایه جلوگیری نماید. روشها و وسایل اعلام خطر متنوع بوده و بنا به امکانات مالی و اهمیت موضوع از یکی از روشهای دستی یا اتوماتیک استفاده می گردد.
v روش دستی اعلام حریق:
در این روش، کشف و اعلام حریق توسط افراد شاغل یا ساکن انجام می گردد. مزایای این روش ارزانی و سادگی آن است. سیستم های خبردهی دستی مبتنی بر امکانات موجود در محل بوده و شامل موارد زیر است:
1- اعلام دستی از طریق آژیر دستی: این وسایل جزء روشهای قدیمی بوده و امروزه متداول نیست.
2- اعلام توسط سیستم الکتریکی: در این روش به فواصل مختلف کلیدهای مخصوص (Push Button) که دارای درپوش شیشه ای می باشند، نصب می گردد.
سیستم اتوماتیک کشف حریق:
سیستم اتوماتیک شامل کاشف های حریق (Detectors)، کابل های رابط و منبع تغذیه است.دتکتورها یا کاشف ها یا آشکارسازهای حریق تجهیزاتی هستند که حریق را در مراحل اولیه شناسایی می کنند به عبارتی وسایل الکترونیکی هستند که در شکلها و طرحهای مختلف و معمولا به رنگ سفید در محل های مناسب ساختمان مانند آشپزخانه، موتورخانه، اتاق بایگانی، راهروها، منازل، اتاق های کنفرانس و ... به صورت سقفی و یا دیواری نصب می شوند.
انواع کاشف های اتوماتیک حریق:
الف- کاشف های حرارتی:
دتکتوری است که به افزایش ناگهانی دما حساس بوده و اعلان حریق می نماید.
ب- کاشفهای دودی (ذرات):
این نوع از کاشف ها برای تشخیص انواع ذرات حاصل از آتش سوزی مناسب می باشند.
ج- کاشفهای شعله ای:
این نوع از کاشف ها به نور مرئی شعله که دارای طول موج 760 – 380 نانومتر باشد حساس هستند و جزء کاشف های سریع و مطمئن به حساب می آیند.
تهیه کننده:حسین شجاعی خو- کارشناسی ارشد رشته مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE)
نظر دهید