متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/07/11
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ایمنی مواد غذایی برای سالمندان

 

ایمنی غذا برای همه مهم است – اما برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار مهم است، که آنها را به ویژه در برابر بیماری های ناشی از غذا آسیب پذیر می کند.

هنگامی که باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌های عامل بیماری غذا را آلوده می‌کنند، می‌توانند باعث بیماری‌های ناشی از غذا شوند که اغلب به آن مسمومیت غذایی می‌گویند.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، سالانه 48 میلیون نفر یا از هر 6 نفر یک نفر به عفونت های ناشی از غذا مبتلا می شوند. از این تعداد، 128000 نفر در بیمارستان بستری هستند و 3000 نفر به دلیل بیماری های ناشی از غذا جان خود را از دست می دهند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی هستند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر احتمال دارد به بیماری طولانی تری مبتلا شوند، در بیمارستان بستری شوند یا حتی در نتیجه بیماری های ناشی از غذا بمیرند.

افراد 65 سال و بالاتر در معرض خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از بیماری های ناشی از غذا هستند. این افزایش خطر به این دلیل است که اندام ها و سیستم های بدن با افزایش سن تغییر می کنند. دستگاه گوارش غذا را طولانی‌تر نگه می‌دارد و به باکتری‌ها اجازه رشد می‌دهد در حالی که معده ممکن است اسید کافی برای محدود کردن تعداد باکتری‌های روده تولید نکند.

کبد و کلیه ها ممکن است به درستی بدن را از شر باکتری ها و سموم خارجی پاک نکنند.

 بین 50 تا 60 سالگی، سیستم ایمنی در اکثر افراد شروع به کاهش می کند. پس از سن 75 سالگی، بسیاری از بزرگسالان سیستم ایمنی ضعیفی دارند به طوری که خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا افزایش می یابد در حالی که توانایی بدن آنها برای مبارزه با عفونت کاهش می یابد

غذا خوردن در خانه: انتخاب عاقلانه غذایی

برخی از غذاها نسبت به سایرین پرخطرتر هستند. غذاهایی که به احتمال زیاد حاوی باکتری ها یا ویروس های مضر هستند به دو دسته تقسیم می شوند: میوه ها و سبزیجات تازه نپخته. برخی از محصولات حیوانی، مانند شیر غیرپاستوریزه (خام)؛ پنیرهای نرم ساخته شده با شیر خام؛ تخم مرغ خام یا نیم پز؛ گوشت خام، مرغ خام، ماهی خام، صدف خام و آب آنها؛ گوشت ناهار؛ و سالاد اغذیه فروشی (بدون مواد نگهدارنده اضافه) که در محل در فروشگاه یا رستوران نوع اغذیه فروشی تهیه می شود. خطری که این غذاها ایجاد می کنند به منشا یا منبع غذا و نحوه پردازش، ذخیره و آماده سازی غذا بستگی دارد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 109637
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید