دانشکده بهداشت شیراز
بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتار ایمنی محل کار و رضایت شغلی کارکنان فضای سبز شهرداری فسا «کاربردی از مدل انگیزش محافظت»
شهرنشینی یک چالش مهم فعلی و آینده است که مستلزم تغییر در نحوه تعامل مردم با محیط میباشد. به طور کلی، 54 درصد از جمعیت جهان در حال حاضر در محیطهای شهری زندگی میکنند، پیش بینی میشود این میزان تا سال 2050 به 66 درصد برسد.
شهرداریها به عنوان مدیریت شهری نقش کلیدی در فرایند مدیریت و سازماندهی شهرها برعهده دارند و وظیفه آن، برآورده نمودن نیازهای مشترکی از شهروندان بوده که خود شهروندان به تنهایی قادر به برآورده ساختن آن نیستند، از جمله یکی ازاین نیازها، توسعه فضای سبز و زیبا سازی محیط شهر میباشد. فضایسبز جزء مهمی از برنامهریزی برای شهرهای سالمتر است که کارگران فضایسبز شهرداری، به عنوان عوامل اصلی حفظ و نگهداری از این فضایسبز، درمعرض آسیبها وعوامل زیانآور زیادی قراردارند اما اکثریت آنها از خطراتی که با آن روبرو هستند و نحوه اجتناب از آنها اطلاع کمی دارند یا اصلاً اطلاعی ندارند.
میزان بروز حوادث شغلی در کشورهای مختلف روبه افزایش است. . طبق آمار سازمان بینالمللیکار، سالانه 120 میلیون جراحت وآسیبهای شغلی و 210 هزار حادثه مرگبار در سرتاسر دنیا در صنایع مختلف گزارش شدهاست. درواقع میتوان گفت که، علل اصلی بروز حوادث و بیماریها خطاهای انسانی، تأسیسات ناایمن، طراحی نامناسب، عدم آمادگی برای شرایط اضطراری، و عدم رعایت اصول ایمنی، بهداشت و استانداردهای زیست محیطی هستند.بنابراین یکی از مهم ترین دغدغههای مدیران، شناسایی مخاطرات بهداشتی و اتخاذ تدابیر موثر و سازنده در جهت مدیریت آنها میباشد ایمنی محل کار به عناصری که باعث آسیب، حوادث و سایر پیامد های منفی در محیط کار میشود و انجام اقدامات احتیاطی که برای محدود کردن این خطرات اشاره دارد.میتوان با آموزش، موجب درک اهمیت ایمنی و درنتیجه کاهش پیامدهای ناشی از حوادث و پیشگیری از بسیاری از بیماریها و در نهایت افزایش رضایت شغلی کارگران شد.
این مطلب از پایان نامه " مریم بنائی خیرآبادی" دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاءسلامت به راهنمایی دکتر "مسعود کریمی" و با عنوان " بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتار ایمنی محل کار و رضایت شغلی کارکنان فضای سبز شهرداری فسا «کاربردی از مدل انگیزش محافظت»" استخراج گردیده است.