دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
بررسی عوامل موثر بر بقای بیماران بستری مبتلا به کووید-19: مقایسه مدل های کاکس و بهبودی کاکس
بررسی عوامل موثر بر بقای بیماران بستری مبتلا به کووید-19: مقایسه مدل های کاکس و بهبودی کاکس
کروناویروس نوین- 2019 ( ویروس کووید-19) تقریباً مشکلسازترین ویروس قرن حاضر است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، ویروس کووید-19 آسیب های زیادی به جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی در سراسر جهان وارد کرده است. امروزه بیماری کروناویروس نوین- 2019 (کووید-19) خطرناک ترین تهدید برای بقای انسان است. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی عوامل مرتبط با بقای بیماران ایرانی مبتلا به کووید-19 انجام شد. این مطالعه همگروهی تاریخی مبتنی بر بیمارستان بر روی 870 بیمار کووید-19 با سطح اکسیژن خون کمتر از 93٪ انجام شد. برای تجزیه و تحلیل بقای بیماران از رگرسیون کاکس و مدل آمیخته بهبودی (مدل های آماری) استفاده شد. شایان ذکر است که پیش از این، مدل آمیخته بهبودی در تعیین عوامل موثر بر بقای بیماران ایرانی مبتلا به کووید-19 به کار گرفته نشده بود. تجزیه و تحلیل های این مطالعه نیز با استفاده از نرم افزار های spss،stata و R، در سطح اطمینان 95% انجام شدند.
نتایج نشان داد نرخ بهبودی و میانه زمان بقا به ترتیب 5/81 درصد و 20 روز بود. رگرسیون کاکس نشان داد که دیسترس تنفسی، سابقه بیماری قلبی عروقی، فشار خون بالا و سن بالاتر مخاطره مرگ را در افراد افزایش میدهند.
این مطلب از جلسه دفاع «فرزانه کسرائی» دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی به راهنمایی دکتر «مژگان السادات سیف» و عنوان «بررسی عوامل موثر بر بقای بیماران بستری مبتلا به کووید-19: مقایسه مدل های کاکس و بهبودی کاکس» استخراج گردیده است./برزگری
دکتر مژگان السادات سیف عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت
نظر دهید