• 1402/12/12
دانشکده بهداشت شیراز

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه ایمان حاتمی و ژاله رزمجویی و زهرا طهماسبی دانشجویان MPH گروه بهداشت عمومی

مسئول دوره ی MPH دانشکده، دکتر "علی خانی جیحونی" از برگزاری جلسه دفاع پایان نامه سه نفر از دانشجویان MPH با حضور اساتید مشاور، راهنما، داوران و اساتید گروه در بهمن ماه 1402 خبر داد .

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر خانی جیحونی گفت: جلسه دفاع از  پایان نامه دانشجویان «ایمان حاتمی» با موضوع " ﺑﺮرﺳﯽ وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی روان ﺳﻨﺠﯽ ﻧﺴﺨﻪ ﻓﺎرﺳﯽ ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪ دﯾﺎﺑﺖ ﻓﺮدی در ﻣﯿﺎن ﺑﯿﻤﺎران ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ دﯾﺎﺑﺖ نوع 2" و  «ژاله رزمجویی» با موضوع "بررسی رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی با  عوامل استرس زای شغلی و سلامت جسمی و روانی در کارکنان اداری شهرداری منطقه 11 شیراز" و «زهرا طهماسبی» با موضوع "تعیین تاثیر مداخله آموزشی همتا محور مبتنی پرسید-پروسید بر رفتارهای خود مراقبتی وکیفیت زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون شهر کازرون در سال 1402" از دانشجویان MPH با راهنمایی دکتر "علیرضا میراحمدی زاده"، "مسعود کریمی" و "علی خانی جیحونی" برگزار گردید.

در خصوص موضوع پایان نامه ی ایمان حاتمی باید گفت در زﻣﯿﻨﻪ اﻧﺪازﮔﯿﺮی وﺿﻌﯿﺖ ﺑﯿﻤﺎران دﯾﺎﺑﺖ در زﻣﯿﻨﻪ ﭘﺎﯾﻨﺪی ﺑﻪ داروﻫﺎ، رژﯾﻢ ﻏﺬاﯾﯽ، داﻧﺶ، ﻧﮕﺮش و ... ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪﻫﺎی زﯾﺎدی وﺟﻮد دارد اﻣﺎ ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﻮاﻧﻊ رژﯾﻢ ﻏﺬاﯾﯽ، ﻣﻮاﻧﻊ ﭘﯿﺮوی از ﻣﺼﺮف دارو، ﻣﻮاﻧﻊ ﭘﺎﯾﺶ ﻗﻨﺪ ﺧﻮن، و ﻣﻮاﻧﻊ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ را در دنیا ﺑﺮرﺳﯽ کرده باشند ﻣﺤﺪود اﺳﺖ. نتایج نشان داد نسخه ﻓﺎﺭﺳـﻲ ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪ ﺑﺎرﺑﺎرا اﺳﺘﺘﺴﻮن  (PDQ) ﺧﺼﻮﺻﻴﺎﺕ  ﺭﻭﺍﻥ ﺳﻨﺠﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩﮔﻴﺮﻱ خودکارآمدی دیابت ﺩﺭ ﻧﻤﻮﻧــﻪﺍﻱ ﺍﺯ ﻣﺒﺘﻼﻳــﺎﻥ ﺑــﻪ دیابت نوع 2 ﺩﺍﺭﺍ ﺑــﻮﺩ. ﺭﻭﺍﻳـﻲ ﻭ پایایی ﭘﺮﺳــﺸﻨﺎﻣﻪ ﻣﻄﻠﻮﺏ ﻭ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭ ﻛﻠﻲ ﺳﺆﺍﻻﺕ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﺄﻳﻴﺪ ﺍﺳـﺖ.

در رابطه با اهمیت موضوع پایان نامه ی ژاله رزمجویی می توان گفت یکی از مهمترین موضوعات در شهروندی، شهروندی سازمانی است که بر رفتارهای مناسب در سازمان اطلاق می­شود، کمتر مطالعه‌ای به بررسی رابطه سلامت جسمی و روانی با عوامل استرس‌زای روانی‌-اجتماعی مرتبط با کار و رفتارشهروندی سازمانی پرداخته است. براساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد برای بهبود و تقویت رفتارهای شهروندی سازمانی بیشترین تاکید باید بر افزایش فرهنگ حمایت همکاران از یکدیگر، شفاف سازی شرح وظایف و مسئولیت های کارکنان و روشن بودن و اطلاع رسانی در مورد فرآیند های انجام اموری مثل تفویض مسئولیت ها و ارتقا شغلی و پرداخت های بین کارکنان انجام شود و درباره اهمیت موضوع زهرا طهماسبی می توان گفت مطالعات مختلف انجام شده؛ جهت پیشگیری از پیامدهای مضر بیماری پرفشاری خون و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون؛ استفاده از الگوهای آموزشی را پیشنهاد داده اند؛ اما تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر الگو در هر منطقه نیازمند بررسی تاثیر آن براساس دیتاهای بومی همان منطقه هست؛ طبق نتایج این مطالعه، مداخله آموزشی براساس مدل پرسید-پروسید با تمرکز بر رفتار خود مراقبتی فشار خون در بیماران مبتلا به پر فشاری خون منجر به کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و بهبود کیفیت زندگی آنان شد.