دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دانشجویان MPH گروه بهداشت عمومی
برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دانشجویان MPH گروه بهداشت عمومی
مسئول دوره ی MPH دانشکده، از برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دو نفر از دانشجویان MPH با حضور اساتید مشاور، راهنما، داوران و اساتید گروه خبر داد .
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر "علی خانی جیحونی" گفت: جلسه دفاع از پایان نامه " محمد افشار" با موضوع " بررسی عوامل پیش بینی کننده رعایت رفتارهای بهداشتی برای پیشگیری از کووید 19 بر اساس مدل فرآیند موازی توسعه داده شده در زنان باردار شهر کوار - استان فارس" و سید "علی شمس نیا" با موضوع " بررسی عوامل پیش بینی کننده رعایت رفتارهای های بهداشتی برای پیشگیری از کووید 19 بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در بیماران مبتلا به دیابت و پرفشاری خون شهر کوار- استان فارس" از دانشجویان MPH ورودی مهر 97 با راهنمایی دکتر "مسعود کریمی" برگزار گردید.
در خصوص موضوع پایان نامه ی آقای شمس نیا باید گفت پاندمی کووید 19 مهمترین فاجعه جهانی بهداشت در قرن حاضر، به شمار می آید. مطالعات نشان داده، مبتلایان به دیابت و پرفشاری خون از جمله گروه های پرخطر از نظر ابتلا و عوارض ناشی از این بیماری هستند. در شرایط کنونی حتی با انجام واکسیناسیون علیه کووید19، رعایت پرتکل های بهداشتی، مهمترین سپر دفاعی علیه این بیماری به شمار می آید. پایبندی به این مقرارت برای همه ی گروه های جامعه به خصوص گروه های در معرض خطر بسیار ضروری است. متاسفانه طولانی بودن دوره ی پاندمی کووید 19 درگیر کردن مردم در اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش عفونت کووید 19 را، با دشواری هایی همراه کرده است. بنابراین انجام چنین مطالعه ای جهت شناسایی عوامل تاثیر گذار بر رعایت پروتکل های بهداشتی ضروری به نظر می رسد.
در رابطه با اهمیت موضوع پایان نامه ی آقای افشار می توان گفت بارداری یک وضعیت استرسزای شدید از نظر فیزیولوژیکی برای زنان محسوب میشود، مطالعات انجام شده نشان دادهاند همهگیری یک بیماری عفونی- تنفسی همچون کووید-19 علاوه بر تهدید سلامت جسمی، از نظر روانی نیز سلامت مادر را تحت تاثیر قرار میدهد، که این امر موجب اثرات مخرب بر دوران بارداری و زایمان میگردد. علیرغم واکسیناسیون عمومی علیه این بیماری، انتقال بیماری و مرگ ناشی از آن در بین بیماران واکسینه شده به وفور دیده شده است. بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی، حتی بعد از انجام واکسیناسیون توصیه میشود. مطالعات انجام شده نشان دادهاند مدل فرآیند موازی توسعه یافته در شرایط استرس زا، با ارائهی راهکارهایی که موجب ارتقاء کارآمدی درک شده میشوند، می تواند مردم را به انجام رفتارهای بهداشتی ترغیب نماید. در مطالعه ی حاضر تلاش بر آنست تا به کمک مدل فرآیند موازی توسعه یافته، عوامل تعیین کنندهی رعایت پروتکلهای بهداشتی در مادران باردار شهر کوار، بررسی و شناسایی شوند./برزگری
پایان خبر
نظر دهید