متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/05/12
  • - تعداد بازدید: 2362
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

برگزاری وبینار یک روزه اپیدمیولوژی با رویکرد زیست محیطی توسط گروه مهندسی بهداشت محیط

برگزاری وبینار یک روزه اپیدمیولوژی با رویکرد زیست محیطی توسط گروه مهندسی بهداشت محیط

بار بیماریها مفهومی است که برای توصیف مرگ و از دست دادن سلامتی به دلیل بیماری ها، آسیب ها و عوامل خطر برای تمام مناطق جهان به کار می رود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بین 25 تا 33 درصد بار بیماری ها به عوامل محیطی باز می گردد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر سمائی مدیرگروه مهندسی بهداشت محیطبا اعلام این خبر گفت: مهمترین عوامل محیطی و فاکتورهای خطر محیطی موثر برشیوع بیماری ها عبارتند از: آلودگی هوا شامل آلودگی هوای درونی و بیرونی (بیرون ازساختمان و درون ساختمان)، سرب، آلودگی آب، تغییرات آب و هوایی، فاکتورهای شغلی، عوامل فیزیکی مانند پرتو فرابنفش، استفاده تفزیحی ازآب های آلوده، فلوراید، نیترات و آرسنیک درآب آشامیدنی،  سر و صدای محیطی در اجتماع و فقر.

 

مفهوم بار زیست محیطی توسط سازمان بهداشت جهانی برای تعیین کمیت تأثیر عوامل خطر محیطی بر سلامت جمعیت به روشی جامع و قابل مقایسه ارائه شد.

 

دکتر سمائی ادامه داد: وبینار اپیدمیولوژی با رویکرد زیست محیطی توسط گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همکاری گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید. در این وبینار حدود 60 نفر از اساتید، کارشناسان، دانشجویان بهداشت محیط و اپیدمیولوژی و سایر رشته های علوم بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر دانشگاه های سراسرکشور شرکت داشتند.

مدیرگروه مهندسی بهداشت محیط ضمن خیر مقدم به دکتر "مسعود یونسیان" عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و تشکر از ایشان در جهت برگزاری وبینار، اهداف برگزاری این وبینار را بیان نمودند.

در ادامه جلسه، دکتر "محمد فرارویی" استاد گروه اپیدمیولوژی و رییس دانشکده بهداشت شیراز نیز ضمن خیر مقدم، ابراز امیدواری کردند که این کارگاه ها بتواند به طور مستمر برگزار شود و نقش اپیدمیولوژی محیط برجسته تر شود.

 

دکتر سمائی افزود: در این وبینار با بیان این که اپیدمیولوژی محیط، مطالعه چگونگی توزیع و تعیین کنندههای توزیع حالات و وقایع مربوط به سلامت در جمعیتی مشخص  و بهره گیری از این مطالعه برای حل مشکلات بهداشتی است و اپیدمیولوژی محیط میتواند به صورت مطالعه سلامت و بیماری در جمعیتها و ارتباط آنها با محیط و راه های زندگیشان است، تعریف جامعی از اپیدمیولوژی محیط ازائه شد.

همچنین وی در پایان گفت: در خصوص ارتباط بین اپیدمیولوژی محیط و شغلی بیان شد که اپیدمیولوژی محیطی و شغلی تلاش می کند تا تأثیر علیت محیط و شغل بر سلامت انسان را درک کند. مطالعه اپیدمیولوژی محیطی و شغلی نیاز به دانش در خصوص بیماریها  و نحوه مواجهه با عوامل خطر دارد.

در این جلسه به بررسی اصول ارزیابی و مدیریت خطر زیست محیطی و روشهای برخورد با اپیدمی بیماری های تنفسی نیز پرداخته شد و در انتهای این و بینار به سوالات شرکت کنندگان درزمینه اپیدمیولوژی محیطی پاسخ داده شد.

پایان خبر/

فریبا برزگری مدیر روابط عمومی دانشکده

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 44839
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید