دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
بهبود و حفظ سلامت مردان در دوره کرونا
بهبود و حفظ سلامت مردان در دوره کرونا
شواهد ملی و بین المللی حاکی از آن است که در همه گیری کووید 19، خطر مستقیم بیشتری، سلامتی و حیات مردان را تهدید می کند. سلامت روان یکی از ابعاد مهم سلامتی افراد است و بر سلامت جسمانی و اجتماعی تاثیر جدی دارد .
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، در مطالعات نشان داده شده است مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردان مدیریت استرس و بهبود رژیم غذایی است . مردان فکر میکنند که اگر اقرار به آسیب های روانی و اقدام به درمان آن ها کنند ، قادر به انجام نقش های خود در خانواده یا جامعه نخواهد بود . متاسفانه یبسیاری از مردان ، داشتن افسردگی و اضطراب را "نشانه ضعف" می بینند .علت وجود این تفکر در مردان ، ریشه های فرهنگی است که می خواد مردان را آسیب ناپذیر نشان دهد.
بر اساس نتایج یک پژوهش 77 درصد مردان، افزایش استرس خود را در زمان شیوع کرونا ویروس گزارش دادند . 59 درصد آنها از احساس انزواطلبی خود گله داشتند و 45 درصد آنها از عدم سلامت ذهنی و احساسی خود در موقعیت های دشوار خبر دادند . طبق نظر کارشناسان، این آسیب های سلامت روانی اثر مستقیم بر تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد که موجب عدم دفاع لازم بدن در برابر کرونا ویروس می شود.
از آنجا که خانواده نقش اساسی در سلامت روان اعضای خود دارد" آموزش و مشاوره، درمان در خانواده با هدف هماهنگی با تغییرات، حل تضادها و تعارضات، همبستگی بین اعضا ، وضع و عمل به قوانین خانواده، تقسیم وظایف و همدلی" از جمله عوامل موثر بر تضمین سلامت روان همه اعضا و مردان است .
چند توصیه برای کاهش استرس:
1- از طریق تلفن و یا شبکه های مجازی با کسانی که به آنها اعتماد دارید (دوستان ، آشنایان،و..) در ارتباط باشیم و در مورد احساسات و نگرانی هایمان با آنها صحبت کنیم . ارتباط با افرادی که با آنها صمیمی هستیم یکی ار بهترین روش هایی است که می تواند اضطراب ، افسردگی و احساس تنهایی را در زمان قرنطینه کاهش دهد. از دوستان خود کمک بخواهیم ، مجبور نیستیم به تنهایی با شرایط استرس زا مقابله کنیم .
2- عبادت و راز و نیاز با خداوند بسیار تسلی بخش است .
3- نظم معمول زندگی خود را حفظ کرده و امور معمول روزانه را انجام دهیم .
4- تغذیه خوب و سالمی داشته باشیم و زمان کافی برای استراحت و خواب اختصاص دهیم . خواب ناکافی و تغذیه نامناسب و نامرتب ، سطح استرس را افزایش می دهد
5- فعالیت بدنی و ورزش را فراموش نکنیم. برای مثال انجام فعالیت های ورزشی در منزل
6- زمانی را به انجام فعالیت های مورد علاقه و یا لذت بخش اختصاص دهیم.
7- به کارهایی فکر کنیم که همیشه می خواستیم انجام دهیم ولی فرصت آن را نداشتیم و برای انجام آنها برنامه ریزی کنیم .
8- به هیچ وجه از سیگار و الکل و سایر مواد روان گردان برای کاهش استرس خود استفاده نکنیم .
9- افکار منفی (آخه چرا برای ما این اتفاق افتاده،چقدر بدشانس هستیم،...)را از خود دور کنیم .افکار منفی نه تنها کمکی به بهترشدن اوضاع نمیکند، بلکه اضطراب ما را افزایش می دهد .افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنیم .
- باخود فکر کنیم ، این حادثه زودگذر است ، اوضاع بهتر خواهد شد.
- باخود فکر کنیم ، قرار نیست این وضعیت تا ابد ادامه پیدا کند.
- باخود فکر کنیم ، می دانم آدم ناتوان و درمانده ای نیستم .
10- ازروش های آرام سازی استفاده کنیم .
11- مراقب سلامت روان فرزندان خود باشیم .
تهیه کننده : ملیحه مکی آبادی کارشناس آموزشی گروه ارتقاء سلامت
نظر دهید