• 1400/08/10

به مناسبت هفنه جهانی بیماری ام اس

واکسن کرونا در بیماران ام اس

تزریق واکسن کرونا در بیماران ام اس  بلامانع است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، تزریق واکسن کرونا در بیماران ام اس به صورت جداگانه مطالعه نشده است ولی با توجه به تجربیاتی که تا کنون وجود داشته عارضه خاصی در بیماران گزارش نشده است.

داروهای ام اس دو دسته اند:

1- داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی( اینترفرونهای از جمله:  سینووکس، آونکس، اکتووکس بتافرون، زیفرون، اکتوفرون،رسیژن، ربیف، گلاتیرامر یا کوپاکسون، سینومر، کوپامر، اسویمر

2- داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند قرص های خوراکی، آمپولهایی که هر 6 ماه یکبار تزریق می شوند، تایسبری،..

داروهای دسته دوم سیستم ایمنی را تضعیف می کنند و بیمارانی که آنها را مصرف می کنند کمی سیستم ایمنی اشون تضعیف شده است.

در بیمارانی که داروها تزریقی اینترفرون ها یا گلاتیرامر استات را میگیرند زمان تزریق واکسن در هر زمان بعد از دسترسی امکان پذیر است.

در مورد داروهای خوراکی تزریق واکسن بلامانع است ولی برای حداکثر اثر بخشی واکسن در بدن شما بهتر است پزشک شما از آزمایشات شما در صورت لزوم مطلع باشد.

در مورد داروهای تزریقی ناتالیزوماب و اکرلیزوماب و ریتوکسی ماب نیز تزریق واکسن کرونا بلامانع است ولی برای حداکثر تاثیر واکسن ،زمان تزریق واکسن را با پزشک خود در میان بگذارید تا راهنمایی لازم انجام شود.

افرادیکه کورتون خوراکی طولانی مدت گرفته یا پالس کورتون دریافت کرده اند قبل از تزریق واکسن برای ایجاد اثربخشی حتما با پزشک خود مشورت کنند.

نظرات پزشکان محترم مغز و اعصاب در مورد مصرف دارو در زمان  ویروس کرونا :

- جای نگرانی نیست اما ضروری است نکات حتما رعایت بشه:  شستشوی دستها، حاضر نشدن در مکانهای عمومی، ماندن در منزل و ...

-  بیمارانی که شاغل بوده و با ارباب رجوع سروکار دارند حتی المقدور ترتیبی بدهند و مرخصی بگیرند و سرکار نروند.

- بچه های زیر ده سال احتمال ابتلاشون خیلی پایینه اما ناقلان بسیار خوبی هستند. یعنی میتونند خودشون این ویروس را بگیرند و علامتی نداشته باشند و فقط به دیگران منتقل کنند. پس برای امنیت بیشتر باید فرزندان را هم کنترل کنید تا در منزل باشند و گرنه میتوانند بیماری را به شما انتقال دهند.

- بیمارانی که هر 6 ماه یکبار دارو مصرف می کنند پزشکانشون می توانند دارو را یه مقدار تاخیر بیاندازند.

-   کسانی که داروهای دیگر مصرف می کنند فعلا نیازی به قطع داروشون نیست برخی از داروها قطع کردنش میتونه منجر به عود بیماری بشه.پس بهتره ضمن رعایت نکات ضروری دارو هم مصرف بشه.

- اگر هر گونه بیماری تبدار گرفتید حتما دارو را قطع کنید، دارو باید بطور موقت قطع بشه بعد برای شروع مجدد با پزشک مشورت بشه.

- تنها دارویی که شروع مجددش نیاز به تمهیدات داره داروی فینگولیموده. اگر کسی بیش از یک ماهه که داره فینگلیمود میخوره و به علت عفونت تبدار دارو را قطع کند و اگر قطع آن بیش از 14 روز طول بکشه دوباره باید مثل روز اول  تحت نظر  آن را شروع کند اما برای داروهای دیگه اونجوری نیست. پس:

*فعلا نیازی به قطع دارو نیست

*فقط داروهای 6 ماه یکبار تاخیر انداخته میشه

*داروهای دیگه مصرف میشه

* در صورت وجود عفونت تبدار دارو قطع میشه و برای شروع مجدد با پزشک مشورت میشه

* نکات بهداشتی و امنیتی جدی گرفته میشه

* به  تغذیه اهمیت داده میشه

* با روحیه قوی و حفظ آرامش در گذر از این موقعیت خود را پیش می برید.

تهیه کننده :دکتر محمدحسین کاوه دکترای تخصصی آموزش بهداشت