دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
تاثیر آموزش بر خود مراقبتی زنان مسن با تومورهای بدخیم زنانه
تاثیر آموزش بر خود مراقبتی زنان مسن با تومورهای بدخیم زنانه
در سال های اخیر، بروز سرطان دهانه رحم، سرطان آندومتر و سرطان تخمدان در چین به طور قابل توجهی افزایش یافته است و طبق گزارشات صورت گرفته بروز عوارض بعد از عمل در خانم های سالمند مبتلا به تومورهای بدخیم زنانه به بیش از 30 درصد می رسد که بروز ترومبوز ورید عمقی اندام تحتانی (LEDVT) بیش از یک سوم از این عوارض را تشکیل می دهد.
همچنین دادهها نشان میدهد که بسیاری از بیماران مسن مبتلا به تومورهای بدخیم زنانه نه به دلیل خود بیماری، بلکه به دلیل ناآگاهی از سلامتی خود و عوامل سبک زندگی ناسالم میمیرند.
یک مطالعه در چین که با هدف هدف بررسی تأثیر مداخلات آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی (HBM)حین عمل بر توانبخشی پس از عمل بیماران مسن مبتلا به تومورهای بدخیم زنان انجام شده است، نشان می دهد که سطح تاب آوری و ایمنی روانی بیماران را می توان از طریق آموزش با استفاده از مدل HBM افزایش داد و به بیماران کمک کرد تا به طور مثبت با بیماری خود روبرو شوند، اعتماد به نفس خود را بازسازی کنند، رفتارهای سالم را اتخاذ کنند.
توانبخشی بعد از عمل ، از طریق بهبود خودکارآمدی و توانایی مراقبت از خود به سلامت روان و نتایج بیماری در زنان مسن مبتلا به بدخیمیهای زنانه کمک میکند. و به طور موثری وقوع ترومبوز ورید عمقی (DVT) را کاهش می دهد.
این مطلب از برگزاری ژورنال کلاب توسط "روح اله ارشدی نژاد" دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت به راهنمایی دکتر "مسعود کریمی" با عنوان تاثیر آموزش با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی بر افزایش شناخت و رفتارهای خود مراقبتی در میان خانم های مسن با تومورهای بدخیم زنان" تهیه شده است.
نظر دهید