متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/04/31
  • - تعداد بازدید: 154
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

توضیحات استاد تمام گروه بیولوژیک کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده بهداشت در رابطه با بیماری تب دنگی

زیر گلدان‌ها، آب زیر کولر، ظروف جمع آوری آب، همگی محیط مناسبی برای تکثیر پشه آئدس می باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر "کوروش عزیزی" استاد تمام گروه بیولوژیک کنترل ناقلین بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در رابطه با بیماری تب دنگی گفت: مدتی است که تب دنگی در کشور ما مطرح شده و همانطور که میدانید بیشتر موارد مثبت این بیماری از استان فارس گزارش شده است.

قابل ذکر است که بیشتر موارد این بیماری وارده بوده یعنی افراد در کشورهای دیگر مانند امارات متحده عربی که بیماری در آنجا وجود دارد آلوده شده و به کشور ما آمده اند. این افراد در ایران شناسایی و درمان شدند و یک مورد مرگ هم گزارش شده است. البته افرادی با سابقه سفر به پاکستان، عمان و بعضی کشورهای آفریقایی نیز مبتلا شده اند.

 هم اکنون مواردی از انتقال محلی در جنوب کشور و شهرستان لنگه و چابهار گزارش شده است، به این معنی که بیماری در کشور ما هست و به وسیله پشه ناقل به فرد دیگری منتقل شده است. پشه ناقل بیماری از جنس آئدس می باشد که دو گونه مهم آن آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس می باشد که بخاطر شکل ظاهری شان بنام ببر آسیایی هم خوانده میشوند چون بدن سیاه رنگی داشته و بر روی پاها و پشت سینه داری لکه های سفید می باشند.

دکتر عزیزی ادامه داد: پشه های ناقل بیماری بخصوص گونه اجیپتی علاقمند به محیط زیست انسانی بوده و برای گزش انسان وارد خانه ها میشود. بنابراین مردم باید از نوع فعالیت پشه های ناقل و شیوه کنترل آنها آگاهی داشته باشند. این پشه ها در روز فعال هستند و بخصوص به هنگام طلوع و غروب آفتاب اقدام به خونخواری می کند. یعنی همزمان با فعالیت انسان ، اینها هم شروع به فعالیت می کنند.

 دو راه برای کنترل و پیشگیری وجود دارد: یکی بر عهده دولت است که از طریق سازمان پدافند غیرعامل وظایف سازمانهای مرتبط را مشخص نموده و دیگر فعالیت شهروندان است که از خود مراقبت کنند. رعابت این نکته مهم است که به هنگام فعالیت پشه ها از لباس آستین بلند با رنگ روشن استفاده کرده و بر روی پوست نواحی باز بدن پماد دافع حشرات استفاده شود. پنجره ها توری داشته و مکانهای تخمریزی پشه ها ازبین برود. زیر گلدان‌ها ، آب زیر کولر ، ظروف جمع آوری آب ، همگی محیط مناسبی برای تکثیر پشه می باشد.

برای مشاهده ویدیوی دکتر کوروش عزیزی استاد تمام گروه بیولوژیک کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده بهداشت در رابطه با بیماری تب دنگی اینجا کلیک نمایید.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 105562
کلیدواژه