متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/11/05
  • - تعداد بازدید: 656
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ثبت یک اختراع مهم و کاربردی در حوزه سلامت توسط عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت

ثبت یک اختراع مهم و کاربردی در حوزه سلامت توسط عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت

دکتر "حمزه علیپور" عضو هیأت علمی گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین دانشکده بهداشت شیراز، موفق به ثبت اختراع بین المللی تحت عنوان Lucilia sericata collagenase برای درمان زخم های عفونی مزمن شدند. این دستاورد مهم که نتیجه فعالیت‌های پژوهشی مستمر و همچنین پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ایران (INSF) و کانون پتنت ایران بوده است، در تاریخ 19 ژانویه 2020 در اداره ثبت اختراعات آمریکا به آدرس https://patents.google.com/patent/US10513696B2/en به ثبت نهایی رسیده است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده دکتر علیپور با اعلام این خبر گفت: در دنیای مدرن امروز، تغییر سبک زندگی بشر باعث مشکلاتی از جمله شیوع زخم‌های عفونی مقاوم به درمان نظیر زخم‌های دیابتی، زخم بستر و زخم‌های مزمن ناشی از سوختگی و سوانح و حوادث شده است.

وی افزود: از جمله راهکارهای نوین ارائه شده برای درمان زخم‌های مزمن، استفاده از لارودرمانی است. لاروهای لوسیلیا سریکاتا با فعالیت بر روی زخم، از بافتهای نکروز شده تغذیه کرده، و با ترشح آنزیم‌های مختلف آن را هضم و بدین ترتیب دبریدمان زخم را انجام می دهند. همچنین در حین فعالیت، در ترشحات بزاقی خود پپتیدهای ضدمیکروبی، فاکتورهای رشد سلولی و فاکتورهای مرتبط با آنژیوژنزیس و Neuroregeneration را ترشح کرده و بدین ترتیب باعث بهبود سریعتر بافت می‌شوند. علاوه بر آن آفزودند آنزیم نترین که در Neuroregeneration نقش دارد توالی آن نیز توسط ایشان و همکارانش در دانشکده بهداشت شیراز شناسایی و در اداره ثبت اختراعات داخل کشور با شماره 99038 در مورخ 31/04/98 به ثبت رسیده است.

او در ادامه گفت: فعالیت لاروهای لوسیلیا سریکاتا به بافت نکروز شده محدود شده و بر روی بافت سالم هیچگونه تأثیر منفی ندارند. از جمله آنزیمهای ترشح شده توسط لارو که منجر به هضم بافت نکروز شده و دبریدمان زخم می‌شود، آنزیم کلاژناز می‌باشد.

عضو هیات علمی گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین دانشکده تاکید کرد: در اختراع حاضر، توالی کدکننده  آنزیم کلاژناز در این لارو برای اولین بار در دنیا مشخص و پروتئین آن بصورت نوترکیب تولید گردید. از این آنزیم می‌توان بصورت فرموله شده بصورت هیدروژل، در دبریدمان زخمهای مقاوم به درمان استفاده کرد. همچنین این آنزیم در مصارف مختلف تحقیقاتی و تجاری نظیر استفاده در درمان بیماریهای Dupuytren's disease, Peyronie's disease Glaucoma, Gene delivery, Cell isolation و سایر کاربردها مثل سلول درمانی، صنایع آرایشی- بهداشتی و صنایع غذایی کاربرد دارد.

پایان خبر/

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 18895
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید