متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/04/28
  • - تعداد بازدید: 3780
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

حضور دکتر جعفر حسن زاده در برنامه عبور از کرونا با موضوع وضعیت کنونی کرونا و اپیدمی آن در دنیا

حضور دکتر جعفر حسن زاده در برنامه ی عبور از کرونا با موضوع وضعیت کنونی کرونا و اپیدمی آن در دنیا

عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت، درخصوص وضعیت کنونی کرونا و اپیدمی آن در دنیا، بررسی وضعیت کنونی کشور در مقایسه با دنیا، تعریف میانگین عدد مولد ( (R و کنترل و مولفه های اصلی آن، امکان ریشه کردن بیماری، راههای غلبه بر کووید-19 صحبت های ارزشمند خود را ارائه داد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده دکتر حسن زاده در خصوص وضعیت کنونی کرونا و اپیدمی آن در دنیا صحبت کردند که در این خصوص اظهار داشت: وضعیت آمار جهانی به بالای 13000000 نفر رسیده است که از این میزان، حدود 58%بهبودی پیدا کرده اند و حدود 6/37%بیماری فعال دارند و 4/4% هم منجر به مرگ شده است. متوسط موارد جدید روزانه در دنیا طی یک هفته گذشته بالغ بر 180000نفر بوده است و متوسط مرگ روزانه نیز بالغ بر 4300 نفر بوده است. چهار کشور آمریکا، برزیل، هند و روسیه بیش از 50% موارد مبتلایان کل دنیا را به خود اختصاص داده اند. درواقع حدود 6800000 نفر مربوط به این چند کشورها می باشد.

عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده، به سوال مجری مبنی بر اینکه مقایسه ی وضعیت کشور با دنیا در چه وضعیتی می باشد؟ پاسخ داد: طبق آخرین آمار مبتلایان ما به 259000نفر رسید که از این تعداد،86%بهبودی یافته و 9%موارد موارد فعال وجود داشته و 5% موارد در ایران منجر به مرگ شده است.بنابراین آمار کشور ما نسبت به متوسط دنیا عدد خوب و قابل توجهی می باشد.

در ادامه مجری برنامه خواستار بررسی وضعیت استان فارس شدند که دکتر حسن زاده در پاسخ خود اظهار داشت: از ابتدای بیماری در کشور ما دو پیک را در تاریخ 11/01/99 و پیک دوم را در تاریخ 15/03/99 پشت سر گذاشتیم. برای بررسی وضعیت استان از ابتدای خرداد تا 21تیر ماه در 3 بازه ی نیمه ی اول خرداد، نیمه ی دوم خرداد و 21روز اول تیرماه را تقسیم بندی نموده و در جدولی شاخص های میزان بروز، متوسط بهبود روزانه، تغییر موارد فعال بیماری، تعداد مرگ، میانگین عدد مولد(R) آورده شد. که در این خصوص دکتر حسن زاده توضیحات خود در برای تحلیل جدول را نیز ارائه دادند.
 

در ادامه ی صحبت ها دکتر حسن زاده تعریف میانگین عدد مولد(R) را ارئه داشته و در پاسخ به سوال مجری در خصوص تعریف R و کنترل R و مولفه های اصلی آن پاسخ دادند: سه مولفه ی اصلی تشکیل دهنده R هستند که شامل: تعداد تماس روزانه، احتمال انتقال بیماری از بیماران به بقیه افراد،طول مدت واگیری (که در این بیماری 3-2 روز قبل از علائم تا 8-7 روز بعد از علائم می باشد)، می باشد وحاصل ضرب هر سه این موارد تشکیل دهنده R می باشند.

در ادامه مهمان برنامه در پاسخ به مجری در خصوص اینکه چگونه می توان این میزان R را کم کرد؟ افزود: برای کم کردن R با دست کاری در سه مولفه تشکیل دهنده آن میتوان این میزان را کم کرد. که این راهکارهای ساده شامل: تماس(رعایت اصل در خانه ماندن)، اگر مجبور به بیرون رفتن شدیم رعایت فاصله حداقل2متری را داشته باشیم(در واقع این فاصله تماس موثر را به حداقل می رساند.)، شستن مکرر دست ها، ماسک زدن که احتمال انتقال را به شدت کم می کند و طول دوره واگیری که در خصوص کووید-19 این دوره از 3-2 روز قبل از علائم و 8-7 روز بعد از علائم می باشد که در 3-2 روزی که شخص بیمار علامت ندارد که معمولا شناسایی نمیشود و نمیتوان مداخله خاصی انجام داد اما اگر به محض علامت دار شدن فرد شخص را جدا و ایزوله کنیم، تماسی با سایر افراد نخواهد داشت و طول دوره موثر این بیماری کاهش پیدا خواهد کرد.بنابراین با رعایت این راهکارهای ساده که میتواند میزان R را کم کرد.

و در ادامه مهمان این برنامه میزان R در استان فارس از اول خرداد تا 21تیرماه در استان فارس را طبق جدول ارائه شده بررسی نمودند.

 

در انتهای برنامه در پاسخ به سوال مجری تحت عنوان آیا امکان ریشه کن کردن بیماری کووید-19 وجود دارد؟ اظهار داشت: این یک سوال چالشی و بسیار مهم است.با توجه به تجربیاتی که بشر در ریشه کنی بیماری آبله در دهه 80میلادی به دست آوردپی برد برای ریشه کن کردن یک بیماری این بیماری باید خصوصیاتی داشته باشد از جمله:حامل نبودن بیماری، این بیماری بیمار بدون علامت نداشته باشد و یا خیلی کم داشته باشد،میزان حمله ثانویه(قدرت انتقال بیماری از فرد بیمار به سایر افراد)،بیماری به آسانی قابل شناسایی باشد(نیاز به تست یا دستگاه پیچیده برای تشخیص نباشد)،بیماری ایمنی پایدار و دائمی ایجاد کند،بیماری مخزن جانوری نداشته باشد،بیماری واکسن پرتوان قوی و موثر داشته باشد که این واکسن در اختیار همه ی افراد باشد،و در نهایت یک همکاری بین المللی وجود داشته باشد.که در خصوص کرونا ویروس بیمار بدون علامت وجود دارد،عدم وجود واکسن،میزان حمله ثانویه بیماری نسبت به سایر بیماری ها بالاتر است،مخزن حیوانی به احتمال زیاد وجود داشته باشد،ایمنی پایدار نمی دهد،واکسن هم موجود نمی باشد بنابراین فعلا به ریشه کن کردن بیماری امیدی نیست.اما در خصوص غلبه بر بیماری راهکارهایی وجو دارد از جمله رساندن سطح ایمنی و مصونیت جامعه به حدی که اصطلاحاً به آن ایمنی گله ای (herd immunity) میگویند و قطعا واکسیناسیون روش قطعی برای غلبه بر این بیماری می باشد."

مشاهده فایل ویدیویی و کامل مصاحبه از طریق لینک زیر:

https://www.telewebion.com/episode/2316275

 پایان خبر 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 26480
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید