متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/08/24
  • - تعداد بازدید: 1977
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دمودکس فولیکولوروم (هیره موی انسان) چیست؟

دمودکس فولیکولوروم (هیره موی انسان) چیست؟

 انگل دمودکس فولیکولوروم (هیره موی انسان) متعلق به جنس دمودکس می باشد و فولیکول موی انسان را آلوده می کند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت مشخصات ظاهری این انگل به این گونه است:

 اندازه این هیره بسیار کوچک بوده (4/0-3/0 میلیمتر) و شکم مخطط دارد و تقریباً شبیه کرم می باشد ولی سینه و چهار جفت پای بسیار کوچک فربه 5 بندی دارد. این بیماری در سنین کمتر از 10 سال نادر بوده و بیشتر در افراد بالای 40 سال دیده می شود.

نحوه تغذیه و رشد: دمودکس در فولیکول های مو ، غدد چربی، مخصوصاً بر روی سر، صورت، پلک، مژه، قسمت مجاور بینی و در ترشحات گوش وجوش صورت یافت می شود و از چربی پوست و محصولات آرایشی و ترشحات زیر جلدی تغذیه می کند. انگل ماده در پایه موها تخم می گذارد و لارو 6 پایی از تخم خارج می شود که پس از پوست اندازی به نمف و در نهایت به شکل بالغ تبدیل می گردد. کلیه مراحل رشد که 15-13 روز طول می کشد، در فولیکول های مو یا غدد چربی انجام می شود.

بیماریزایی: گاهی ممکن است دمودکس باعث درماتیت، جوش، زرد زخم واگیردار و یا ورم پلک شود. این انگل در ریزش مو، جوش، آکنه، خارش پوست، چین و چروک پوست، خشکی پوست، جوش سرسیاه، تغییر رنگ پوست صورت، کک و مک و بسیاری از مشکلات پوست و مو نقش دارد.

 

درمان: شستشوی روزانه با آب و صابون میتواند آلودگی را کاهش دهد. در آلودگی های شدید که منجر به درماتیت میشود می توان از  Danish Ointmentکه حاوی ترکیبات پلی سولفید است استفاده کرد، این دارو را نباید به پلک مالید، زیرا ممکن است سبب تحریک شود. 

گردآورنده: دکترمعصومه امین، گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز 

پایان خبر/
فریبا برزگری مدیر روابط عمومی دانشکده
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 50226
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید