دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
ذهن آگاه، عوامل محیطی و سرطان
ذهن آگاه، عوامل محیطی و سرطان
ما پیوسته در محاصره انبوهی از نگرانی های غیر قابل رفع به سر می بریم و همیشه دلواپس زندگی شخصی، خانوادگی، شغلی و دنیای پیرامون خود هستیم.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، احساسات و عواطف ناشی از این افکار، شامل نگرانی، ترس، دلهره، ناراحتی، رنج، خشم و بی اعتمادی، تهدید فوری برای سلامتی محسوب می شود؛ چرا که این عواطف منفی محور هیپوتالاموس – هیپوفیز- فوق کلیه را فعال می کند و باعث می شود هورمون های استرس به صورت مزمن در بدن بالا بمانند و برای مقابله و سازگاری با این هورمون ها، بدن مجبور است از ذخایر انرژی خود استفاده کند و بنابراین در محیط درونی بدن انرژی کافی برای رشد و ترمیم وجود ندارد و اینجاست که سیستم ایمنی هم ضعیف می شود و بدن دست خوش بیماری یا پیشرفت بیماری هایی مثل سرطان می شود. اما در اینجا اگر کمی درنگ کنیم و به این موضوع بیندیشیم که ما از جوهر غیر مادی و خود آگاهی هستیم که آگاهی نام دارد.
می توانیم مراتب ذهنی خود را ارتقاء بدهیم و کنترل درونی خود را در دست بگیریم شواهد متقاعدکننده نشان می دهد آن آگاهی از نیت ما سرچشمه می گیرد .
با نیایش ، عبادت و مراقبه عمیق می توانیم نیت های الهی مثل عشق، عطوفت، مهربانی، صلح و شکرگزاری رابه قلمرو کائنات مخابره کنیم و بدینوسیله سیستم پاراسمپاتیک مغزمان را فعال کنیم که سیستم بازسازی و ترمیم هست و بدن به سمت تعادل یا هموستازی بربدین صورت از طریق ذهن آگاه و هوشیار به سمت سلامتی و شفا برویم./برزگری
دکتر طیبه رخشانی ، پزشک و دانشیار آموزشی بهداشت و ارتقاء سلامت گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت علوم پزشکی شیراز
نظر دهید