دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
ششمین ژورنال کلاب گروه ارتقا سلامت
ششمین ژورنال کلاب گروه ارتقاء سلامت
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر قهرمانی گفت: در این برنامه ژورنال کلاب دو مقاله ارائه گردید مقاله اول با موضوع " "سقوط پس از آزمایش MRI ، گزارش دو مورد" " توسط خانم الهه نسیمی دانشجوی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی ورودی 99 " با راهنمایی "دکتر عبدالرحیم اسداللهی " در روز دوشنبه مورخ 3/3/1400 ساعت 13 لغایت 13:30 به صورت مجازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.
دکتر قهرمانی گفت: پدیده ای که در آن بیماران سر پایی در طی فرایند پایین آمدن از کاناپه و راه رفتن به اتاق در حال تغییر پس از معاینه تصویربرداری شدید مغناطیسی دچار سقوط ناگهانی می شوند غیر معمول است. سقوط ناگهانی بیماران ممکن است به دلیل سرگیجه ناشی از سو سرگیجه یا سرگیجه در بیمارانی باشد که تحت معاینات mri قرار دارند. میدان مغناطیسی MRI به مایعاتی که در مرکز تعادل گوش داخلی گردش می کند ، فشار می آورد و منجر به ایجاد حرکتی غیرمنتظره و ناپایدار می شود. به طور خاص ، این اثر خطر سقوط را افزایش می دهد زیرا برخی از بیماران هنگام پیاده شدن از نیمکت یا هنگام رفتن به اتاقهای رختکن خود می توانند عدم تعادل را تجربه کنند.
دکتر قهرمانی افزود: در این مقاله دو مورد از سقوط را ارائه داده شد که در بخش اتفاق افتاد، زمانیکه بیماران میخواستند از نیمکت ام ار ای بلند شوند. هدف این مقاله تاکید بر نیاز به مراقبت های بیشتر بیماران پس از معاینه ام ار ای به دلیل خطراتی مانند سقوط بوده است.
در ادامه دومین مقاله با موضوع " آموزش پیشگیری از سقوط برای افرا مبتلا به ام اس "توسط خانم کوثر ضاربی دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت ورودی 99 " با راهنمایی "دکتر محمدحسین کاوه " در روز دوشنبه مورخ 3/3/1400 ساعت 13:30 لغایت 14 به صورت مجازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.
دکتر قهرمانی گفت : مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری مزمن سیستم ایمنی است که با التهاب و تخریب عصب در سیستم عصبی مرکزی (CNS) همراه است به همین دلیل افراد مبتلا به ام اس اغلب دچار اختلال در شناخت ، قدرت عضلانی ، احساس عدم هماهنگی و راه رفتن می شوند که همگی با افزایش خطر سقوط همراه هستند. میزان سقوط در افراد مبتلا به ام اس سه برابر بیشتر از افراد سالم است از این رو افراد مبتلا به ام اس باید بتوانند محدودیت های خویش و چگونگی غلبه بر آن را شناسایی کنند و از برخی عوارض سقوط جلوگیری کنند به همین دلیل آموزش به بیمار یک مولفه مهم در درمان افراد مبتلا به ام اس می باشد.
در پایان دکتر قهرمانی افزود: این مطالعه با هدف بررسی دو نوع آموزش به بیماران ام اس برای پیشگیری از سقوط که در گروه کنترول از برشور آموزشی و در گروه مداخله از اموزش انلاین سلسله وار استفاده شد.
افراد بهبود قابل توجهی در نتیجه نرخ سقوط در هر دو گروه نشان دادند و میزان سقوط در هر دو گروه کاهش یافت و از نظر نمرات آزمون و رضایت شرکت کنندگان ، نتایج بین دو گروه کنترول و مداخله مشابه بود.
نظر دهید