متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/09/09
  • - تعداد بازدید: 63
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

میگرن را بیشتر بشناسیم.

میگرن را بیشتر بشناسیم.

میگرن

میگرن، سردردی تپش دار است که معمولا نیمی از مغز را در بر می گیرد. چنین سردردی به اندازه ای شدید و طولانی است که می تواند زندگی روزانه فرد را مختل کند. زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می شوند. ابتلا به میگرن در نتیجه جهش ژنتیکی در مغز نمایان می شود. این نوع سردرد در افرادی بروز می کند که از افسردگی، دلشوره، آسم، عوارض سکته مغزی و نارسایی های عصبی ارثی رنج می برند. سابقه خانوادگی و وراثت در ابتلا به سردرد‌های میگرنی بسیار مؤثر است. به طور کلی بعد از سن 55 سالگی از شدت و تعداد حملات میگرنی کاسته می شود، با این حال همیشه هم این مطلب صدق نمی کند.

سردرد‌های میگرنی در بزرگسالان بدون مصرف دارو‌های مسکن حداقل 4 و حداکثر 72 ساعت طول می‌کشد. در کودکان حداقل زمان این سردرد‌ها 2 ساعت است و از علائم و نشانه های آن درد چشم ها، پیشانی و شقیقه ها، حساس شدن نسبت به نور، صدا یا حرکت می باشد. برخی از افراد با آغاز سردرد، دچار اختلال در بینایی شده، حالت تهوع و استفراغ پیدا می کنند. درد می تواند فعالیت های روزانه افراد را مختل کند.

منشاء اصلی ایجاد سردرد میگرنی مشخص نشده است، اما متخصصان باور دارند مواد شیمیایی، رگ های خونی و اعصاب درون مغز عامل چنین سردردی هستند. در حدود 20 درصد از افرادی که از سردردهای میگرنی رنج می برند 20 دقیقه تا یک ساعت پیش از آغاز درد نوری شبیه فلاش دوربین، نقاط و راه های نوری را مشاهده می کنند که به آنها " میگرن کلاسیک " می گویند. برخی از افراد، پیش از آغاز سردردهای میگرنی خلق و خوی شان تغییر می کند. تعدادی از اشخاص هیجان زده، افسرده یا زود رنج می شوند. برخی نیز ممکن است به بوها و مزه ها حساس شوند. اما اکثر افرادی که با سردردهای میگرنی دست و پنجه نرم می کنند خمیازه می کشند و احساس خستگی و کوفتگی می کنند. سبک زندگی و فعالیت‌های روزمره این افراد باید یک زمان بندی منظم داشته باشد. این زمان بندی ممکن است شامل رفتن به رختخواب و بیدار شدن در یک زمان مشخص، خوردن غذا در وعده‌های غذایی منظم و انجام تمرینات ورزشی روزانه باشد. سردرد میگرنی برخی از افراد به علل گوناگون از جمله انعکاس نور تشدید می شوند.  انعکاس نور می تواند به وسیله برف یا آبی که بر روی زمین جمع شده است یا تلویزیون و پرده سینما ایجاد شوند. استفاده از عینک های آفتابی در طول روز یا شب برای جلوگیری کردن از انعکاس نور ضروری است. اضطراب یکی از عوامل اصلی بروز سردرد میگرنی است. در حالی که دوری از اضطراب به طور کلی امکان پذیر نیست، بهترین راه برای حفظ آرامش اجرای تکنیک های تمدد اعصاب است. تنفس در فضای باز و شنیدن موسیقی های آرامش بخش میزان اضطراب و دلشوره را کاهش می دهد.

کاهش یا افزایش شدید قند خون، گرسنه ماندن و پر خوری کردن از عوامل اصلی بروز سردرد میگرنی هستند. نوشیدن دست کم هشت لیوان آب در روز و داشتن 7 ساعت خواب راحت شبانه کمک زیادی به کاهش سردردهای میگرنی می کند. سردردهای میگرنی بسیاری از زنان چند روز پیش یا در طول سیکل قاعدگی که میزان هورمون استروزن بدن شان کاهش می یابد آغاز می شود. برخی از زنان ممکن است برای کاهش احتمال بروز سردرد داروهای ضد التهاب یا کنترل هورمون مصرف کنند. متخصصان توصیه می کنند از مصرف برخی مواد غذایی مانند پنیر، سویا ، سس، سوسیس و کالباس پرهیز کنید. استفاده از سبزیجات سبز، گوجه فرنگی، آجیل‌ها، حبوبات، نخودفرنگی و غلات کامل که سرشار از منیزیم هستند بسیار مفید است. مطالعات نشان داده است که منیزیم، ویتامین "ب 2" جزو مکمل‌هایی هستند که اثر آرامش بخش دارند. همچنین غذاهای حاوی امگا 3 مانند تن ماهی و ساردین نیز اثرات آرامش بخشی خوبی دارند و برای سلامت قلب مفیدند. سیگار کشیدن یا حساسیت به بوی آن می‌تواند باعث ایجاد حملات میگرنی شود. مصرف بیشتر از 300 میلی گرم قهوه (معادل 5 فنجان) در روز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی دراین زمینه شود. آسپرین، ناپروکسین، ایبو پروفن و استامینوفن می تواند به کنترل سردرد کمک کند. با این وجود استفاده بیش از حد از داروها ممکن است سردرد را تشدید کند و سبب بروز مشکلات گوارشی شود.     

        تهیه کننده : مهناز زادانی فرد-  کارشناس بهداشت عمومی دانشکده بهداشت


پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 14648
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید