متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/06/12
  • - تعداد بازدید: 3723
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

همه گیری کرونا و پوکی استخوان

همه گیری کرونا و پوکی استخوان

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، سالمندان و افرادی که مبتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، بیماریهای ریوی، بیماری قلبی یا کلیوی هستند در معرض خطر عوارض جدی تر بیماری 19 COVID- قرار دارند. رعایت نکات بهداشتی توصیه شده توسط مسئولین بهداشتی، میتواند در کاهش ابتلا به بیماری کمک کننده باشد.

ابتلا به پوکی استخوان یا استفاده از درمانهای پوکی استخوان، خطر ابتلا به ویروس کرونا یا عوارض جدی آن را افزایش نمیدهد. با این حال، اکنون اهمیت پیشگیری از شکستگی در افراد مبتلا به پوکی استخوان از هر زمان دیگری بیشتر است. با توجه به فشار بالای کاری وارده به سیستم های بهداشت و درمان، طبق توصیه های کلی از مردم تقاضا میشود تا به جز موارد ضروری از مراجعه به بیمارستان و مطب پزشک خودداری کنند.

·         جلوگیری از زمین خوردن بسیار مهم است: اطمینان حاصل کنید که در محیط خانه ی شما مانعی که منجر به سقوط شود وجود ندارد.

·          اگر برای شما داروی پوکی استخوان (از جمله مکملهای کلسیم و ویتامین( D تجویز شده است آن را قطع نکنید و در صورت نگرانی با پزشک خود مشورت کنید.

·          مطابق شرایط توصیه شده ترجیح بر آن است که در خانه بمانید. اگر لازم است به پزشک خود مراجعه کنید یا به تجدید نسخه نیاز دارید، سعی کنید به جای آن با استفاده از تلفن کار خود را انجام داده و حضور در مطب یا بیمارستان را به حداقل برسانید.

·         سعی کنید تا ارتباط خود را با خانواده و دوستان از طریق تلفن یا ایمیل حفظ کنید، جداسازی فیزیکی و پرهیز از ارتباط حضوری به معنای انزوای اجتماعی و دوری از افراد نیست.

·          از درخواست کمک برای انجام خرید مایحتاج ضروری، تهیه ی داروها یا سایر موارد خودداری نکنید.

·         اگر نوبت ویزیت پزشک جهت تزریق داروی پوکی استخوان شما لغو شده یا اینکه شما در این زمان تمایل به حضور در مرکز درمانی برای تزریق دارو ندارید، تأخیر موقت در درمان، تأثیر طولانی مدت بر سلامت استخوان شما نخواهد داشت. اما اگر داروی دنوزوماب را مصرف میکنید، مهم است که تزریق دارو بیش از چهار هفته به تعویق نیفتد، زیرا اثرات درمانی آن به سرعت از بین می رود. در این صورت حتما در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید و مجددا برای مراجعه و دریافت درمان برنامه ریزی کنید. اگر احساس ناخوشی دارید و داروهای خود را مصرف نکرده اید، فراموش نکنید که به محض احساس بهبودی مصرف معمول داروهای خود را از سر بگیرید.

لازم به ذکر است که:

ü       ابتلا به پوکی استخوان خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش نمیدهد

 اگر چه در این زمان وچود نگرانی و اضطراب زیاد قابل درک است، اما اطمینان داشته باشید که اکثر افرادی که ویروس کرونا را میگیرند، فقط به بیماری خفیف مبتال میشوند و در خانه بهبود می یابند.

 

محافظت اجتماعی، جداسازی اجتماعی و ماندن در خانه

بر اساس توصیه های عمومی شما باید یکی از موارد زیر را انجام دهید:

 محافظت اجتماعی: در صورتی که عوارض ویروس کرونا برای شما بالاست.

 جداسازی اجتماعی: در صورتی که شما یا فردی که با او زندگی میکنید دارای علامت باشد.

 ماندن در خانه: مگر در مواردی که ضروری باشد، در منزل خود بمانید.

محافظت اجتماعی( Shielding Social)

محافظت اجتماعی به معنای ماندن در خانه و جلوگیری از هرگونه تماس چهره به چهره به مدت 12 هفته است. اگر مطمئن نیستید که محافظت اجتماعی در مورد شما مصداق دارد با مراقبین بهداشتی تماس بگیرید.

اگر به دلیل شکستگی های متعدد ستون فقرات و تغییر قابل توجه در شکل بدن، مشکلات تنفسی جدی دارید، توصیه میکنیم محافظت اجتماعی را جدی بگیرید. زیرا در صورت ابتلا به ویروس کرونا ممکن است خطر بالاتری برای ابتلا به عوارض آن داشته باشید.

در صورتی که کمی مشکل تنفسی دارید

همه افراد با مشکلات تنفسی به دلیل شکستگی ستون فقرات، نیازی به محافظت اجتماعی ندارند. اگر مشکلات جزئی در تنفس دارید، احتمال بروز عوارض کمتر است.

در صورتی که بالای 70 سال هستید

 یا دیگر مشکلات زمینه‌ای دارید در صورت ابتلا به ویروس کرونا ممکن است در معرض خطر بالای عوارض قرار بگیرد و باید از محافظت اجتماعی استفاده کنید.

در صورتی که دنوزوماب مصرف می‌کنید

 نیاز به در نظر گرفتن ملاحظات خاصی برای محافظت خود از عفونت وجود ندارد و مصرف دارو را ادامه دهید. برخی از داروهای خانواده دنوزوماب میتوانند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کنند. ولی شواهد کافی مبنی بر اینکه دنوزوماب هم سیستم ایمنی را سرکوب میکند، وجود ندارد.

جداسازی اجتماعی( Isolating Social)

در صورتی که در منزل فردی وجود دارد که عالیم کرونا دارد شما باید برای 7 یا 14 روز یا حتی بیشتر با توجه به شرایط خود، خانه را ترک نکنید. در صورت امکان این شامل خرید غذا یا دیگر مایحتاج نیز میشود. برای ورزش کردن میتوانید از خانه خارج شوید ولی فاصله ایمن را با دیگران رعایت کنید.

ماندن در خانه (Home at Stay)

اگر شرایط محافظت اجتماعی یا جداسازی اجتماعی را ندارید دستورالعمل این است که همیشه در خانه بمانید، به جز:

 

·         در موارد ضروری، به عنوان مثال برای خرید مواد غذایی ضروری و دارویی، که آن را نیز تا حد ممکن به حداقل کاهش دهید

·         انواع ورزش و فعالیت را، به تنهایی یا با اعضای خانواده خود، در طی روز انجام دهید.

·         به افراد آسیب پذیر در تأمین نیازهای دارویی و ... یا مراقبت از خود کمک کنید

·          فقط زمانی به محل کار بروید که نمیتوانید در خانه کار کنید.

 

تهیه کننده: دکتر علیرضا میراحمدی زاده پزشک و عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده

راضیه السادات عطاپور کارشناس پژوهشی گروه اپیدمیولوژی

 
پایان خبر/
فریبا برزگری مدیر روابط عمومی دانشکده بهداشت
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 28518
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید