متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/02/25
  • - تعداد بازدید: 4690
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ویژگی های خانواده شاد به مناسبت روز جهانی خانواده

ویژگی های خانواده شاد به مناسبت روز جهانی خانواده

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، خانواده اولین و کوچک ترین نهاد اجتماعی است که تاثیر مستقیمی بر جامعه دارد. خانواده‌های سالم با تربیت فرزندانی سالم تر، سلامت جامعه را تامین می‌کنند. شکل‌گیری خانواده شاد و موفق نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی مستمر است. یکی از نشانه‌های خانواده موفق، شاد بودن است.

خانواده شاد چه خانواده‌ای است؟

 

خانواده شاد لزوما پولدار نیست.

غالب مردم براین باورند برای داشتن یک زندگی شاد نیاز به اوضاع مالی خوب است. اما این تصور درست نیست چرا که این افراد شادی را به یک کالا شبیه می‌دانند که تنها با پول قابل خریدن است. پول نمی‌تواند معجزه کند. درست است که اوضاع مالی خوب آسایش و رفاه بیشتری را فراهم می‌کند اما برای شاد بودن کافی نیست. عامل‌های مهم‌تری مانند صمیمت، وقت گذاشتن برای یکدیگر، زمان و صرف انرژی، برای رسیدن به شادی وجود دارد.

با یکدیگرحس بخشش را تمرین کنید.

قطعا برای همه ما شرایطی پیش آمده است که دست به انتخاب اشتباهی زده باشیم و موجب شود که نتیجه تصمیم و رفتار ما بقیه اعضا را ناراحت کند. تقویت روحیه بخشش، گامی بزرگ برای رسیدن به خانواده شاد است. با بخشیدن موارد جزئی که آسیبی به سلامت خانواده نمی‌زند و ایجاد حس اعتماد، بخشش را در جهت شکل‌گیری خانواده شاد تمرین کنید

.

با همدیگر مثبت صحبت کنید.

زمانی که والدین با احترام و انرژی باهم صحبت می‌کنند کودکان هم با الگو برداری، مثبت صحبت کردن را میآموزند. از مزایای صحبت های مثبت این است که مثبت اندیشی را در فرد تقویت می‌کند. از ارتباط با افرادی که مدام حس منفی بهتان منتقل می‌کنند دوری کنید یا تلاش کنید روحیه آن ها‌را تغییر بدهید.

اعضا با یکدیگر همکاری داشته باشند.

با تقسیم کردن وظایف، هرکس مسئولیتی را برعهده می‌گیرد تا کارها سریعترانجام شود. همکاری داشتن اعضا با یکدیگر سبب می‌شود خستگی و بار مسئولیت رو دوش یک نقش نباشد همچنین فرزندان با مفهوم همکاری برای رسیدن به یک خانواده سالم اشنا می‌شوند.

انتخاب می‌کنند مانند یک تیم باشند.

خانواده‌های شاد انتخاب می‌کنند تا مانند یک تیم در کنار هم باشند. آن ها تصمیماتی اگاهانه می‌گیرند و نقش خود را به خوبی ایفا می‌کنند.

پیوند‌های اجتماعی قوی دارند.

خانواده‌هایی که با اقوام، دوستان وهمسایگان ارتباط صمیمی دارند و معاشرتی و اجتماعی هستند نسبت به افرادی که ارتباطات محدود و خشکی دارند، شادتر هستند.

با همدیگر صادق هستند.

حق انتخاب دارند.

اعضا حق دارند هر انتخابی می‌خواهند داشته باشند. این که در یک خانه در کنار هم زندگی می‌کنید دلیل نمی‌شود انتخاب‌های یکسانی داشته باشید برای مثال اگر دختر بزرگ خانواده رشته ریاضی را انتخاب می‌کند دختر کوچک تر حق دارد با توجه به سلیقه خود وارد رشته عکاسی شود.

برای وقت گذراندن با هم فرصت ایجاد می‌کنند.

سپری کردن اوقات خوش در کنار یکدیگر برای رسیدن به یک خانواده شاد امری ضروری است. برای این کار نیازی به هزینه‌های گزاف نیست بلکه یک دورهمی ساده و صرف شام می‌تواند لحظات با کیفیتی را برای اعضا رقم بزند.

به قول و قرارهای خود عمل می‌کنند.

برای مثال زمانی که به والدین قول دادید اوضاع درسی خود را بهتر کنید باید به قولتان عمل کنید تا حس اعتماد از بین نرود. افراد باید با اطمینان روی حرف یکدیگر حساب کنند.

صبور هستند.

تغییر رفتار امری زمان بر است. برای دیدن نتایج تغییرات و مسائل دیگر با صبر و شکیبایی برخورد کنید.

برای رفع مشکلاتشان از مشاوره کمک می‌گیرند.

بهترین و درست ترین شیوه این است که به کمک متخصص به رفع مشکلات بپردازید. مشاوره خانواده می‌تواند بهترین راهنمای شما باشد.

نتیجه گیری

برای شکل‌گیری یک خانواده شاد تلاش و همکاری تمامی اعضا لازم است. این امر به تدریج با همدلی، صمیمت، بخشش، اعتماد، تقویت دید مثبت، درک کردن همدیگر و.. اتفاق می‌افتد. هیچ وقت بر این باور نباشید که تنها پول باعث ایجاد شادی و خوشبختی می‌شود. پرورش در یک خانواده موفق، شاد و سالم باعث رشد کمال و تعالی در ما می‌شود.

تهیه کننده : ملیحه مکی آبادی کارشناس آموزش گروه ارتقاء سلامت

پایان خبر/ 
فریبا برزگری مدیر روابط عمومی دانشکده
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 41340
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید