متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/10/04
  • - تعداد بازدید: 159
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پاسخ به یک ابهام در مورد آب آشامیدنی

پاسخ به یک ابهام

احتمالاً به تازگی فیلم ها و تبلیغاتی نامتعارف از برخی فروشندگان دستگاه تصفیه آب با استفاده از دستگاه الکترولیز مبنی بر آلوده نشان دادن آب شهری مشاهده کرده اید. آیا واقعا آب لوله کشی مشکلی دارد؟ و غیرقابل شرب است؟

متاسفانه امروزه بدلیل رواج استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی برخی از فروشندگان دستگاه های تصفیه آب با تبلیغات نادرست مانند استفاده از عملکرد دستگاه های الکترولیز، آب لوله کشی شهر یا آب آشامیدنی  و حتی آبهای بسته بندی  و آب معدنی را آلوده و غیر قابل شرب نشان می دهند.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید با استفاده از دستگاه الکترولیز، آب در کمتر از 1 دقیقه به شکل رنگی و لجن در می آید که همین عمل در آب های معدنی یا آب های آشامیدنی بسته بندی شده کل دنیا نیز وجود دارد.

 

دستگاه الکترولیز آب چیست:

الکترولیز آب، فرآیندی متداول جهت تجزیه آب به عناصر سازنده یعنی اکسیژن و هیدروژن است که در آن از یک جریان الکتریکی مستقیم و دو الکترود استفاده می شود.

اما واقعیت ماجرا چیست؟؟؟

وقتی که آب آشامیدنی در دستگاه الکترولیز قرار می گیرد کاتیون ها مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم به سمت الکترود آند و آنیون ها مانند کربنات، سولفات، کلرید، نیترات و نیتریت به سمت الکترود کاتد حرکت می کنند و گازهای اکسیژن و هیدروژن از آب متصاعد می گردد. فلزات که به سمت الکترود ها حرکت می کنند رنگی و کدر هستند که باعث می شوند آب به شکل لجن و رنگی درآید.

در عمل الکترولیز در آب مقطر به کمک دستگاه الکترولیز بعلت نبودن کاتیون و آنیون، آب کاملاً شفاف باقی می ماند و فقط گازهای هیدروژن و اکسیژن متصاعد می شود. حال اگر یک محلول الکترولیت مانند نمک طعام  NaCl یا اسید سولفوریک H2SO4 اضافه نماییم بلافاصله عمل الکترولیز انجام و کاتیون ها بسمت الکترود آند و آنیون ها بسمت الکترود کاتد حرکت می کنند و عملی که در آب آشامیدن اتفاق افتاده بود، انجام می شود.

فروشندگان محترم، دستگاه های تصفیه آب مانند دستگاه اسمز معکوس را بنام های مختلف معرفی می نمایند که  99% نمکهای آب را حذف می نماید و آب شهر را به آب مقطر تبدیل می کند درحالی که حضور این نمک ها در آب برای بدن انسان مفید می باشد. میزان T.D.S آب شهری در نقاط مختلف شهر متغیر است و حداکثر از 200 تا 1200 میلی گرم در لیتر می باشند که در حد استاندارد است و نیازی به استفاده از دستگاههای تصفیه آب شش مرحله ای ندارد. البته این دستگاه ها در بعضی از نقاط ایران که دارای آب های شور و لب شور می باشند و یا به عبارت دیگر در شهرهایی که میزان نمکهای محلول در آب بالا می باشد، قابل استفاده هستند.                                                                                                                                   

مهندس علیرضا عباسی- کارشناس ارشد بهداشت محیط دانشکده بهداشت

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 17758
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید