• 1401/12/07

برگزاری جلسه سمینار دانشجوی بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها

مدیر گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها از برگزاری جلسه سمینار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد این گروه خبر داد.

دکتر"محمدجعفر مومن باله فرد" با اعلام این خبر اظهار داشت: جلسه سمینار خانم "الهه گلستانی" با عنوان
"
دنگی و انتقال آن از انسان به پشه" به راهنمایی آقای دکتر "کوروش عزیزی" برگزار شد.

دکتر مومن باله فرد در این رابطه افزود: دنگی یک بیماری آربوویروسی است که  توسط پشه آئدس اجیپتی منتقل میشود. سالانه 50 میلیون نفر به این بیماری مبتلا می شوند که منجر به مرگ هزاران نفر به ویژه کودکان می گردد. ویروس دنگی متعلق به خانواده فلاوویریده است که مانند سایر ویروس ها برای تکمیل چرخه زندگی خود به سلول میزبان وابسته است. انتقال این ویروس از پشه به میزبان نیازمند عوامل متعددی است که باید در زمان و مکان مناسب رخ دهد، از جمله تیتر ویروس در پلاسمای انسان، دما، رطوبت، ظرفیت ناقل و فاکتورهای وابسته به جمعیت.

حشره شناسان برای مهار ویروس دنگی استراتژی های گوناگونی بکار بردند از جمله استفاده از باکتری ولباشیا، استفاده از حشره کش های قارچی، دستکاری ژنتیکی و….

پشه های Ae.aegypti  و Ae.albopictus  ناقلین مهم تب دنگی در جهان می باشند. با استفاده از تکنیک RNA sequencing گروه های مختلف ژن های بیان شده در سلول های پشه آلوده به ویروس دنگی شناسایی شدند. در میان ژن های مرتبط با ایمنی در پشه، ژن هایی که برجسته تر نشان داده می شوند شامل ژن های مرتبط با مسیر TOLL و مسیر JAK_STAT است. ویروس دنگی با مکانیسم هایی توانایی مهار این مسیرها را دارد. شناخت این مسیرها می تواند در فناوری تولید ترکیبات ضد ویروس و واکسن به ما کمک کند.

این جلسه با حضور اساتید، کارشناسان و دانشجویان گروه و با رعایت تمامی پروتکل های
بهداشتی در سالن کنفرانس گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها برگزار گردید.