• 1402/12/09
دانشکده بهداشت شیراز

برگزاری جلسه سمینار دانشجوی دکترای تخصصی بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها

مدیر گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده از برگزاری جلسه سمینار دانشجوی دکترای تخصصی این گروه خبرداد.

به گزارش روابط عمومی، دکتر "محمدجعفر مومن باله فرد" اظهار داشت: در این جلسه دانشجوی دکترای این گروه، "هدایت اله درزبان" سمینار خود را با عنوان "نقش پدافند غیر عامل در مدیریت بیماری های منتقله از طریق ناقلین با تصدیق تأثیر جهانی بیماریهای منتقله توسط ناقلین" به راهنمایی دکتر کوروش عزیزی ارائه داد.

دکتر مومن باله فرد افزود: مفهوم اصلی پدافند غیرعامل در کنترل بیماریهای ناقل زاد بدین این است که هر چیز یا راهکار عملی که باعث شود بین انسان و ناقل فاصله ایجاد گردد و انسان از گزش ناقلین در امان باشد. در این مبحث سه نوع اصلی پدافند غیرعامل وجود دارد که شامل: موانع فیزیکی، مدیریت محیطی و کنترل بیولوژیکی  می باشد. بعنوان مثال استفاده از توری برای پنجره ها، زهکشی مانداب ها، عقیم سازی ناقلین و استفاده از ماهی های لارو خوار جزء این استراتژی می باشد. این ارائه نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از استراتژی‌های پدافند غیرعامل مناسب برای کاهش انتقال این بیماریها با در نظر گرفتن ویژگیهای منحصر به فرد هر پاتوژن و ناقل آن استفاده کرد. در آخر نیز به چالش‌های مرتبط با اجرای اقدامات پدافند از جمله محدودیت‌های منابع و مقاومت جامعه می‌پردازد. همچنین فرصت‌های تحقیقات آینده را بررسی می‌کند و بر نیاز به استراتژی‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر و پایدار تأکید می‌ نماید. همکاری و مشارکت به عنوان مؤلفه های حیاتی برجسته می شود و نمونه های موفقی از تلاش های مشترک بین جوامع، محققان و مقامات بهداشتی را به نمایش می گذارد. همچنین به بررسی نوآوریهای در حال ظهور، نقش فناوری در نظارت و چشم انداز آینده برای کنترل ناقلین می پردازد.