• 1402/10/24
دانشکده بهداشت

وضعیت مطلوب بدن در حین کار با کامپیوتر

برای دستیابی به وضعیت مطلوب بدن در حین کار با کامپیوتر باید دﺳت ها (ﺳﺎﻋﺪھﺎ و ﻣﭻ) ﮐﺎﻣﻼ ﺻﺎف و ﻣﻮازی ﺳﻄﺢ زﻣﯿﻦ باشد و ﺳﺮ ﮐﺎﻣﻼ ﺻﺎف ﯾﺎ ﮐﻤﯽ ﺧﻤﯿﺪه ﺑﻪ ﺟﻠو باشد. آرﻧﺠﮭﺎ ﻧﺰدﯾﮏ ﺑﺪن و ﺑﺮ روی ﺗﮑﯿﻪ ﮔﺎه ﺻﻨﺪﻟﯽ ﻗﺮار ﮔﯿﺮﻧﺪ .ﮐﻒ ﭘﺎھﺎ ﮐﺎﻣﻼ روی زمین ﻗﺮار ﮔﯿﺮد و در ﺻﻮرت ﻧﯿﺎز اﺳﺘﻔﺎده از زیرپایی توصیه می شود. ﭘﺸﺖ، ﮐﻤﯽ ﺧﻤﯿﺪه ﺑﻪ ﻋﻘﺐ و ﺗﻮﺳﻂ ﭘﺸﺘﯽ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﺣﻤﺎﯾﺖ شود.رانها و ﻟﮕﻦ ﻣﻮازی ﺳﻄﺢ زﻣﯿﻦ باشد. ﻟﺒﻪ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﻣﺎﻧﯿﺘﻮر در زﯾﺮ ﺧﻄ دﯾﺪ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﭼﺸﻢ ھﺎ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد.

ﻓﺎﺻﻠﻪ ﭼﺸﻢ ﺗﺎ ﻣﺎﻧﯿﺘﻮر:

در صورتی که فاصله مانیتور زیاد باشد به چشم ها فشار می آید و باعث خم شدن به جلو و فشار به بالا تنه می شود و اگر فاصله مانیتور کم باشد، سر به سمت عقب خم می شود و همچنین با دور کردن صندلی کشیدگی در دست ها ایجاد می شود.

زمان دید:

بعد از اینکه مدتی با کامپیوتر کار کردید به اشیا دور نگاه کنید و پلک بزنید.

روشنایی:

ﺻﻔﺤﻪ ﻧﻤﺎﯾﺸﮕﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﻨﺠﺮه ھﺎ و ﻣﻨﺎﺑﻊ روﺷﻨﺎﯾﯽ در زاوﯾﻪ ٩٠ درﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد و صفحه مانیتور به طور مرتب تمیز شود.

دکتر "حمیدرضا مکرمی" عضو هیات علمی گروه ارگونومی دانشکده بهداشت