متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/04/14
  • - تعداد بازدید: 1614
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

کلیاتی درباره تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

کلیاتی درباره تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و دام می باشد که اولین بار درسال1944با ابتلای 200 نفر در شبه جزیره کریمه در اوکراین(اتحاد جماهیر شوروی سابق)  مشاهده شد.

امروزه در اکثر کشور های همسایه ایران مثل عراق، پاکستان،افغانستان،ترکیه،کشورهای عربی و...بیماری شایع می باشد .

 راه های انتقال به انسان:

     انتقال از طریق گزش کنه آلوده

     ازطریق  له کردن کنه

     تماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون،ترشحات وبافتهای آلوده

     تماس باترشحات ،خون وتنفس افراد مبتلا

     تنفس در تماس با دامهای آلوده

گروه های در معرض خطر:

       همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند.

       گروهای پر خطر شامل:دامداران،دامپزشکان وکارکنان دامپزشکی ، قصابان وکارکنان کشتارگاه ،پزشکان ،پرستاران،بهیاران وکارکنان بیمارستان ،رستورانها وکبابی ها

 

دوره کمون بیماری:

 درانسان 3 تا 9روز

علایم بیماری در انسان:

     تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد،  دل درد

      تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی

     علائم خونریزی از روز 3تا 6 شروع میشود

 

 

پیشگیری:

     خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام

     خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام

     خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز

     تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی

     نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال وسپس استفاده

    روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک)

     اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته ، نگهداری جگر ، قلب ، کلیه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن

امین حسین پور کارشناس ارشد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها دانشکده بهداشت

 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 63051
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید