متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/09/17
  • - تعداد بازدید: 2760
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ایمنی در آشپزخانه

ایمنی در آشپزخانه

از نظر تعداد و حجم تولید، پست­های کار خانگی نسبت به آنچه که در صنعت و تجارت با آن روبه­رو هستیم از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردارند. قلب هر خانه­ای، آشپزخانه­ی آن است و البته بسیاری از لوازم مخاطره­آمیز نیز در همین قسمت خانه قرار دارد و رعایت نکردن نکات ایمنی در آشپزخانه می­تواند این قلب تپنده را به محیطی ناایمن و خطرناک تبدیل کند. بنابراین دانستن و رعایت کردن برخی نکات ایمنی بسیار اهمیت دارد؛ پس به بررسی و ذکر این نکات می­پردازیم.

نظم و ترتیب در آشپزخانه اولین گام مهم پیشگیری از حوادث در این بخش از خانه است.

یخچال، سینک ظرفشویی و اجاق خوراک­پزی که مکررا مورد استفاده قرار می­گیرند، «مثلث انجام کار» را تشکیل می­دهند. بنابه دلایل ایمنی اضلاع این مثلث نباید قطع شود؛ به ویژه خط میان سینک ظرفشویی و اجاق خوراک­پزی که بیش از هر وسیله­ی دیگری در آشپزخانه مورد استفاده قرار می­گیرند.

باید از نصب پرده­ی پارچه­ای در مجاورت یا بالای اجاق خوراک­پزی خودداری و در صورت لزوم از پرده کرکره­ای استفاده شود.

باید از باز گذاشتن پنجره­ی نزدیک به اجاق خوراک­پزی پرهیز شود چرا که جریان شدید هوا می­تواند باعث خاموش شدن شعله و نشت گاز در فضا شود.

وسایل آتش­زا مانند کبریت، فندک و ... در ارتفاع و دور از دسترس اطفال قرار داده شود.

مواد شوینده در کابینت­های دورتر از اجاق خوراک­پزی قرار داده شود.

بهتر است برای تامین برق یخچال از محافظ الکتریکی استاندارد و مجزا استفاده شود.

به منظور تهویه­ی هوا بین یخچال تا دیوار پشتی مقداری فاصله در نظر گرفته شود.

کف آشپزخانه همیشه تمیز و خشک نگه داشته شود چرا که خیس بودن کف آشپزخانه باعث لیز خوردن و سقوط می­شود.

هنگام روشن کردن شعله­ی اجاق خوراک­پزی ابتدا کبریت یا فندک را روشن کنید و سپس پیچ گاز را باز کنید.

هنگام استفاده از مواد ضدعفونی کننده و جرم­گیر پنجره­ها را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و تهویه­ی مناسب انجام شود.

هرگز نباید اجازه داد آب روی روغن داغ ریخته شود. این عمل موجب ازدیاد شعله، پرتاب روغن و سوختگی پوست می­شود. با این حال، اگر روغن خوراکی روی گاز آتش گرفت باید ابتدا شعله­ی گاز را خاموش کرد و پس از آن درپوشی بزرگ­تر از ظرف و در صورت نبود آن، باید یک پارچه یا حوله­ی بزرگ­تر مرطوب را روی آن قرار داد. این عمل باید از سمت بدن خود فرد به سمت مخالف انجام شود تا شعله به طرف بدن و لباس هل داده نشود. در پایان نیز باید اجازه داد تا ظرف کاملا خنک شود.

هنگامی که از وسایل برقی استفاده نمی­شود، باید دو شاخه­ی آن­ها از برق کشیده شود.

هود آشپزخانه باید به طور مرتب تمیز شود تا چربی­های جمع شده­ی درون آن سبب ایجاد آتش­سوزی نشود.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 51528
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید