ایمنی در آشپزخانه
ایمنی در آشپزخانه
از نظر تعداد و حجم تولید، پستهای کار خانگی نسبت به آنچه که در صنعت و تجارت با آن روبهرو هستیم از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردارند. قلب هر خانهای، آشپزخانهی آن است و البته بسیاری از لوازم مخاطرهآمیز نیز در همین قسمت خانه قرار دارد و رعایت نکردن نکات ایمنی در آشپزخانه میتواند این قلب تپنده را به محیطی ناایمن و خطرناک تبدیل کند. بنابراین دانستن و رعایت کردن برخی نکات ایمنی بسیار اهمیت دارد؛ پس به بررسی و ذکر این نکات میپردازیم.
نظم و ترتیب در آشپزخانه اولین گام مهم پیشگیری از حوادث در این بخش از خانه است.
یخچال، سینک ظرفشویی و اجاق خوراکپزی که مکررا مورد استفاده قرار میگیرند، «مثلث انجام کار» را تشکیل میدهند. بنابه دلایل ایمنی اضلاع این مثلث نباید قطع شود؛ به ویژه خط میان سینک ظرفشویی و اجاق خوراکپزی که بیش از هر وسیلهی دیگری در آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند.
باید از نصب پردهی پارچهای در مجاورت یا بالای اجاق خوراکپزی خودداری و در صورت لزوم از پرده کرکرهای استفاده شود.
باید از باز گذاشتن پنجرهی نزدیک به اجاق خوراکپزی پرهیز شود چرا که جریان شدید هوا میتواند باعث خاموش شدن شعله و نشت گاز در فضا شود.
وسایل آتشزا مانند کبریت، فندک و ... در ارتفاع و دور از دسترس اطفال قرار داده شود.
مواد شوینده در کابینتهای دورتر از اجاق خوراکپزی قرار داده شود.
بهتر است برای تامین برق یخچال از محافظ الکتریکی استاندارد و مجزا استفاده شود.
به منظور تهویهی هوا بین یخچال تا دیوار پشتی مقداری فاصله در نظر گرفته شود.
کف آشپزخانه همیشه تمیز و خشک نگه داشته شود چرا که خیس بودن کف آشپزخانه باعث لیز خوردن و سقوط میشود.
هنگام روشن کردن شعلهی اجاق خوراکپزی ابتدا کبریت یا فندک را روشن کنید و سپس پیچ گاز را باز کنید.
هنگام استفاده از مواد ضدعفونی کننده و جرمگیر پنجرهها را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و تهویهی مناسب انجام شود.
هرگز نباید اجازه داد آب روی روغن داغ ریخته شود. این عمل موجب ازدیاد شعله، پرتاب روغن و سوختگی پوست میشود. با این حال، اگر روغن خوراکی روی گاز آتش گرفت باید ابتدا شعلهی گاز را خاموش کرد و پس از آن درپوشی بزرگتر از ظرف و در صورت نبود آن، باید یک پارچه یا حولهی بزرگتر مرطوب را روی آن قرار داد. این عمل باید از سمت بدن خود فرد به سمت مخالف انجام شود تا شعله به طرف بدن و لباس هل داده نشود. در پایان نیز باید اجازه داد تا ظرف کاملا خنک شود.
هنگامی که از وسایل برقی استفاده نمیشود، باید دو شاخهی آنها از برق کشیده شود.
هود آشپزخانه باید به طور مرتب تمیز شود تا چربیهای جمع شدهی درون آن سبب ایجاد آتشسوزی نشود.
نظر دهید