دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
توصیه های خودمراقبتی برای مصرف میوه ها
-سعی کنید روزانه از میوه های خام در برنامه غذایی خود مصرف کنید.
-میوه های خشک یا منجمد و کمپوت شده نیز همانند میوه های تازه ارزش تغذیه ای بالایی دارند.
-بیشتر از میوه به جای آب میوه استفاده کنید، به این ترتیب فیبر بیشتری نیز دریافت خواهید کرد.
-در خرید کمپوت ها، آنهایی انتخاب کنید که بیشتر از آب میوه طبیعی یا کنسانتره به جای شربت استفاده کرده باشند .
-در هنگام خرید میوه به سالم بود و نداشتن فساد آن دقت کنید. از خرید میوه هایی که بیش از حد نرم شده اند یا پوست ناسالم دارند،پرهیز کنید.
-در شستن میوه ها نهایت دقت را داشته باشید و پس از شستن و پیش از مصرف خشک کنید.
-سعی کنید میوه های خرد شده یا پوست گرفته شده را سریع مصرف کنید و یا حتی الامکان تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید.پوست کندن یا قطعه کردن میوه سبب آسیب رساندن به بافت آن شده و با گذشت زمان ارزش ویتامینی میوه کم خواهد شد.
-سعی کنید روزانه از میوه های متنوع و با رنگ های گوناگون استفاده کنید . هر گروه از میوه ها مواد مغذی و آنتی اکسیدان های ویزه خود را دارد که در سایر میوه ها کمتر است.
-در انتخاب میوه ها ،آنهایی را برگزینید که پتانسیم بیشتری دارند. مانند موز،آلو ،برگه هلو و برگه زردآلو،طالبی،خربزه شیرین و پرتقال
-تا آنجایی ممکن است میوه هایی را که پوست آنها قابل مصرف است ،با پوست بخورید.
-همیشه ظرف میوه را روی میز یا در معرض دید قرار دهید. به این ترتیب تشویق خواهد شد که به جای مصرف تنقلات پرکالری ،میوه بیشتری مصرف کنید.
-درصورتی که به بیماری کلیوی مبتلا هستید یا تحت درمان دیالیز قرار دارید و یا از داروهایی که ادرارآور هستند، استفاده می کنید،باید در مورد مصرف میوه با مشاور رزیم غذایی خود مشورت کنید . بهتر است در این موارد میوه هایی انتخاب کنید که پتانسیم کمی دارند مانند : لیمو،خیار، کاهو،ذغال اخته
دکتر مسعود کریمی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نظر دهید