متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/06/17
  • - تعداد بازدید: 223
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های مهم بهداشتی به مناسبت ایام ماه محرم

توصیه های مهم بهداشتی به مناسبت ایام ماه محرم

مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) پیامی حاوی توصیه­های مهم بهداشتی به منظور سلامت عزاداران محترم صادر نمودند. در این پیام دکتر اژدرپور خطاب به همه عزاداران و سوگورارن و متولیان هیئت­ها و حسینه­ها به بیان این نکات مهم در چهار حیطه شامل بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت وسایل و بهداشت اماکن پرداختند.

اهم نکات مهم مورد اشاره توسط این مسئول بصورت خلاصه به شرح زیر است:   

الف) بهداشت فردی

-  داشتن کارت معاینه پزشکی افراد دخیل در پخت و پز و توزیع غذا در مراسم بعلت جلوگیری از انتقال بیماریها انگلی از این افراد به جمع

- استفاده از روپوش و دستکش در هنگام طبخ و توزیع غذا در مراسم

- سلامت ظاهری افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی دخیل هستند و نبودن زخم های عفونی در صورت  و دستها بعلت آلودگی آنها و امکان انتقال عفونت از زخم های عفونی به مواد غذایی

- جلوگیری از استعمال دخانیات و قلیان در محل های عزاداری ( به علت ممنوعیت قانونی) و امکان ابتلا و یا تشدید بیماریهای تنفسی در افراد مستعد به حساسیت وکودکان

- جلوگیری از پا برهنه شدن عزاداران در محوطه باز و خیابان به علت  زخم شدن پای ایشان و انتقال بیماریهایی از قبیل کزاز از طریق زخم های ایجاد شده.

- ممنوعیت استفاده از لباسهای مشترک توسط افراد به علت احتمال بیماریهای پوستی

- جلوگیری از اعمال خشونت بار و مخاطره آمیز بهداشتی از قبیل قمه زدن خصوصاً با قمه های مشترک به علت احتمال  انتقال بیماریهای مختلف از جمله ایدز و هپاتیت

ب) بهداشت ابزار و وسایل

- استفاده از ظروف یکبار مصرف استاندارد جهت توزیع غذا (حتی الامکان ظروف قابل تجزیه) وعدم استفاده از لیوانهای پلاستیکی جهت مصرف نوشیدنی های گرم

- قرار دادن قاشق و چنگال در کاور جداگانه و خارج از ظروف غذا

- عدم استفاده از لیوان و کاسه های مشترک در آبخوری ها

- عدم استفاده از پارچ آب و یخ به دلیل امکان بالای آلودگی (در صورت لزوم از آب معدن÷ی و یا آبسردکن استاندارد از استفاده شود).

- توجه کامل به شستشوی ظروف مشترک ( بشقاب و قاشق و...)

- تعبیه سطل های زباله بازیافتی جهت جمع آوری ضایعات و لیوانهای یکبار مصرف در مراسم عزاداری

ج) بهداشت مواد غذایی

- استفاده از گوشت سالم با مهر دامپزشکی و مرغ های خریداری شده از کشتارگاه و جلوگیری از کشتار  دام و طیور در محل طبخ نذورات

- استفاده از مواد غذایی استاندارد سالم تهیه  شده از محل های تهیه و توزیع مورد تأیید وزارت بهداشت در تهیه غذاهای هیئت ها

- عدم استفاده از رنگهای خوراکی در تهیه غذاهای (رنگ به جای زعفران در شله زرد- استفاده از رنگ در تهیه شربت و رنگ  در برنج زعفرانی )

- شستشوی صحیح سبزیجات وصیفی جات مورد استفاده در تهیه غذاهای هیئت ها

 

د) بهداشت اماکن و وسیله حمل و نقل مواد

- شستشوی فرشها، پشتیها و پرده مورد استفاده در حسینیه و مسجد

- تهیه جاکفشی مناسب و یا کیسه های نگهداری کننده تمیز جهت کفشها

- طبخ نذورات در آشپزخانه های استاندارد و مورد تایید بهداشت جهت جلوگیری از آلودگی حین پخت و یا بعد از آن

- عدم  استفاده از وسیله حمل و نقل و ظروف حمل  غیر استاندارد (وسایل رو باز و ظرف فاقد درب کاملا جذب)

- نصب تهویه مناسب در محل عزاداری به علت اطمینان از چرخش  هوای محل در هنگام ازدحام جمعیت و جلوگیری ازشیوع  بیماریهای تنفسی به علت انباشت هوا

- عدم استفاده از مواد خوش بو کننده و دود زا به علت ایجاد حساسیت تنفس و حمله آسم در برخی افراد حاضر در جمع ( عود و اسپند یا  گیاهان خوشبو کننده و دود زا)

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 9643
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید