توصیه های مهم بهداشتی به مناسبت ایام ماه محرم
توصیه های مهم بهداشتی به مناسبت ایام ماه محرم
مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) پیامی حاوی توصیههای مهم بهداشتی به منظور سلامت عزاداران محترم صادر نمودند. در این پیام دکتر اژدرپور خطاب به همه عزاداران و سوگورارن و متولیان هیئتها و حسینهها به بیان این نکات مهم در چهار حیطه شامل بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت وسایل و بهداشت اماکن پرداختند.
اهم نکات مهم مورد اشاره توسط این مسئول بصورت خلاصه به شرح زیر است:
الف) بهداشت فردی
- داشتن کارت معاینه پزشکی افراد دخیل در پخت و پز و توزیع غذا در مراسم بعلت جلوگیری از انتقال بیماریها انگلی از این افراد به جمع
- استفاده از روپوش و دستکش در هنگام طبخ و توزیع غذا در مراسم
- سلامت ظاهری افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی دخیل هستند و نبودن زخم های عفونی در صورت و دستها بعلت آلودگی آنها و امکان انتقال عفونت از زخم های عفونی به مواد غذایی
- جلوگیری از استعمال دخانیات و قلیان در محل های عزاداری ( به علت ممنوعیت قانونی) و امکان ابتلا و یا تشدید بیماریهای تنفسی در افراد مستعد به حساسیت وکودکان
- جلوگیری از پا برهنه شدن عزاداران در محوطه باز و خیابان به علت زخم شدن پای ایشان و انتقال بیماریهایی از قبیل کزاز از طریق زخم های ایجاد شده.
- ممنوعیت استفاده از لباسهای مشترک توسط افراد به علت احتمال بیماریهای پوستی
- جلوگیری از اعمال خشونت بار و مخاطره آمیز بهداشتی از قبیل قمه زدن خصوصاً با قمه های مشترک به علت احتمال انتقال بیماریهای مختلف از جمله ایدز و هپاتیت
ب) بهداشت ابزار و وسایل
- استفاده از ظروف یکبار مصرف استاندارد جهت توزیع غذا (حتی الامکان ظروف قابل تجزیه) وعدم استفاده از لیوانهای پلاستیکی جهت مصرف نوشیدنی های گرم
- قرار دادن قاشق و چنگال در کاور جداگانه و خارج از ظروف غذا
- عدم استفاده از لیوان و کاسه های مشترک در آبخوری ها
- عدم استفاده از پارچ آب و یخ به دلیل امکان بالای آلودگی (در صورت لزوم از آب معدن÷ی و یا آبسردکن استاندارد از استفاده شود).
- توجه کامل به شستشوی ظروف مشترک ( بشقاب و قاشق و...)
- تعبیه سطل های زباله بازیافتی جهت جمع آوری ضایعات و لیوانهای یکبار مصرف در مراسم عزاداری
ج) بهداشت مواد غذایی
- استفاده از گوشت سالم با مهر دامپزشکی و مرغ های خریداری شده از کشتارگاه و جلوگیری از کشتار دام و طیور در محل طبخ نذورات
- استفاده از مواد غذایی استاندارد سالم تهیه شده از محل های تهیه و توزیع مورد تأیید وزارت بهداشت در تهیه غذاهای هیئت ها
- عدم استفاده از رنگهای خوراکی در تهیه غذاهای (رنگ به جای زعفران در شله زرد- استفاده از رنگ در تهیه شربت و رنگ در برنج زعفرانی )
- شستشوی صحیح سبزیجات وصیفی جات مورد استفاده در تهیه غذاهای هیئت ها
د) بهداشت اماکن و وسیله حمل و نقل مواد
- شستشوی فرشها، پشتیها و پرده مورد استفاده در حسینیه و مسجد
- تهیه جاکفشی مناسب و یا کیسه های نگهداری کننده تمیز جهت کفشها
- طبخ نذورات در آشپزخانه های استاندارد و مورد تایید بهداشت جهت جلوگیری از آلودگی حین پخت و یا بعد از آن
- عدم استفاده از وسیله حمل و نقل و ظروف حمل غیر استاندارد (وسایل رو باز و ظرف فاقد درب کاملا جذب)
- نصب تهویه مناسب در محل عزاداری به علت اطمینان از چرخش هوای محل در هنگام ازدحام جمعیت و جلوگیری ازشیوع بیماریهای تنفسی به علت انباشت هوا
- عدم استفاده از مواد خوش بو کننده و دود زا به علت ایجاد حساسیت تنفس و حمله آسم در برخی افراد حاضر در جمع ( عود و اسپند یا گیاهان خوشبو کننده و دود زا)
نظر دهید