متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/08/23
  • - تعداد بازدید: 1988
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

راهنمای تغذیه در بیماران دیابتی

راهنمای تغذیه در بیماران دیابتی

تغذیه ی سالم یکی از گام های اصلی برای مدیریت و کنترل قند خون می باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، اصول تغذیه دیابتی باید به این گونه باشد:

میزان مصرف پروتیین:

باید حدود 10 الی 20 درصد کالری روزانه را تامین کند.

میزان مصرف چربی:

مصرف چربی ها نباید بیش از 30درصد باشد.

میزان مصرف کربوهیدرات ها:

50تا 60 درصد کالری روزانه را باید کربوهیدرات تامین  کند.

باید بدانیم که :

مصرف وعده های غذایی در فواصل منظم یکی از مهمترین اصول تغذیه در دیابت است و در این بین،مصرف میان وعده ها(بین صبحانه و نهار ،هنگام عصر و قبل از خواب)از اهمیت زیادی برخوردار است و از پایین افتادن قند خون جلوگیری می کند.

افرادی که به تازگی مبتلا به دیابت نوع 2 شده اند،با دنبال کردن برنامه ی غذایی دیابتی،می توانند میزان قند خون خود را به حالت عادی برگردانند.

افراد مبتلا به دیابت باید:

 -غذاهای متنوع مصرف کنند.

 - وزن مطلوب را حفظ کنند.

  - از مصرف الکل پرهیز کنند.

  - در مصرف نمک زیاده روی نکنند

اهداف رژیم غذایی:

کاهش مصرف غذا که انسولین مورد نیاز بدن را کاهش می دهد

کاهش وزن

کمک به کنترل فشار خون

کاهش سطح چربی های خون

 

 

نکات مهم و قابل توجه برای خانواده ها و بیماران مبتلا به دیابت:

1.مصرف میوه و سبزی فراوان و همچنین مکمل ویتامین ها ضروری است.

2.روزانه حداقل 8لیوان آب بنوشند.

3.تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهند.

4.از خوردن غذاهای آماده و بسته بندی شده خودداری کنید.

5.به جای سرخ کردن مواد غذایی،آن را کباب کنید.

6.مصرف قندهای ساده مانند قند،شکر و عسل وشربت را محدود کنید.

باید توجه داشته باشید که :

همواره باید بین صرف غذا و میزان فعالیت تعادل برقرار شود تا مقدار قند خون به حد طبیعی نزدیک شود.

تهیه کننده : دکتر لیلا قهرمانی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

پایان خبر/
فریبا برزگری مدیر روابط عمومی دانشکده
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 50227
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید