دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
راهنمای تغذیه در بیماران دیابتی
راهنمای تغذیه در بیماران دیابتی
تغذیه ی سالم یکی از گام های اصلی برای مدیریت و کنترل قند خون می باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، اصول تغذیه دیابتی باید به این گونه باشد:
میزان مصرف پروتیین:
باید حدود 10 الی 20 درصد کالری روزانه را تامین کند.
میزان مصرف چربی:
مصرف چربی ها نباید بیش از 30درصد باشد.
میزان مصرف کربوهیدرات ها:
50تا 60 درصد کالری روزانه را باید کربوهیدرات تامین کند.
باید بدانیم که :
مصرف وعده های غذایی در فواصل منظم یکی از مهمترین اصول تغذیه در دیابت است و در این بین،مصرف میان وعده ها(بین صبحانه و نهار ،هنگام عصر و قبل از خواب)از اهمیت زیادی برخوردار است و از پایین افتادن قند خون جلوگیری می کند.
افرادی که به تازگی مبتلا به دیابت نوع 2 شده اند،با دنبال کردن برنامه ی غذایی دیابتی،می توانند میزان قند خون خود را به حالت عادی برگردانند.
افراد مبتلا به دیابت باید:
-غذاهای متنوع مصرف کنند.
- وزن مطلوب را حفظ کنند.
- از مصرف الکل پرهیز کنند.
- در مصرف نمک زیاده روی نکنند
اهداف رژیم غذایی:
کاهش مصرف غذا که انسولین مورد نیاز بدن را کاهش می دهد
کاهش وزن
کمک به کنترل فشار خون
کاهش سطح چربی های خون
نکات مهم و قابل توجه برای خانواده ها و بیماران مبتلا به دیابت:
1.مصرف میوه و سبزی فراوان و همچنین مکمل ویتامین ها ضروری است.
2.روزانه حداقل 8لیوان آب بنوشند.
3.تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهند.
4.از خوردن غذاهای آماده و بسته بندی شده خودداری کنید.
5.به جای سرخ کردن مواد غذایی،آن را کباب کنید.
6.مصرف قندهای ساده مانند قند،شکر و عسل وشربت را محدود کنید.
باید توجه داشته باشید که :
همواره باید بین صرف غذا و میزان فعالیت تعادل برقرار شود تا مقدار قند خون به حد طبیعی نزدیک شود.
تهیه کننده : دکتر لیلا قهرمانی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نظر دهید