• 1403/03/17
دانشکده بهداشت شیراز

چگونه بیاموزیم که مثبت اندیش باشیم

مثبت اندیشی، شیوه ای از فکر کردن است که فرد را قادر می سازد نسبت به رفتارها، نگرش ها، احساس درباره خود و دیگران برداشت مناسبی داشته باشد. افراد مثبت اندیش در وقوع هر حادثه ای به دنبال نقاط قوت آن می گردند و از آن برای پیشرفت خود استفاده می کنند. به افرادی که بدون درجا زدن و ناامیدی تلاش  می کنند تا هر مشکلی را از راه حل مناسب و درست خود برطرف کنند، مثبت اندیش می گویند.

ویژگی افراد مثبت اندیش

• زندگی را به همه موانع آن دوست دارند
  • از حقایق فرار نمی کنند
  • در گفتارخود از کلمات و عبارات مثبت وامید بخش استفاده می کنند
  • بعد ازهر شکستی باز می خیزند
  • آرامش و شادی در چهره آن ها نمایان است

گام های عملی و کاربردی برای مثبت اندیشی

• فهرستی از ویژگی های مثبت خود تهیه و راه های تقویت آن ها را بیابید. برای افکار منفی یک فکرمثبت معادل بیابید.
  • سعی کنید در گفتار و برخورد های روزانه از کلمات و جملات مثبت استفاده کنید.
  • از افراد منفی نگر یا موقعیت هایی که باعث ایجاد افکار ناخوشایند ومنفی می شوند دوری و یا سعی کنید کمتر با آن ها معاشرت داشته باشید.
  • قدر لحظات زندگی را بدانید و از آن ها به خوبی استفاده کنید زیرا هرگز تکرار نخواهد شد.
  • در زندگی همشه شکرگزار وبه قدرت بیکران خداوند ایمان داشته باشید.
  • هر وقت احساس کردید افکار منفی سراغتان آمده است، وضعیت خود را تغییر دهید و به کاری سرگرم شوید.

دکتر لیلا قهرمانی دکترای تخصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت