دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
توصیه های خودمراقبتی برای مصرف گروه چربی ها و قندها
برای مصرف گروه چربی ها و قندها توصیه هایی که لازم است رعایت کنیم:
-مصرف چربی ها، شیرینی ها و چاشنی ها را محدود کنید .
-روغن ها را در مقابل نور یا در رطوبت و دمای بالا قرار ندهید .
-روغن استفاده شده را مجددا" مصرف نکنید.
-از حرارت دادن بیش از حد روغن ها بپرهیزید.
-درمصرف چربی ها سعی کنید که از چربی هایی که یک یا چند کربن غیراشباع دارند استفاده کنید . مصرف کم چربی های غیراشباع در سلامت شما موثر است ولی چربی های اشباع در ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان نقش دارند.
-کسانی که اضافه وزن دارند،بهتر است مصرف مواد قندی و نوشابه ها را به حداقل برسانند.
-افرادی که به تری گلیسیرید بالا مبتلا هستند یا از اضافه وزن رنج می برند بهتر است به جای مصرف محصولات قندی و چربی ها از خشکبار ،عسل،خرما و میوه ها استفاده کنند .
-گاز موجود در نوشابه های گازدار،درصد قند آنها و نیز سایر مواد افزودنی که در ساخت آنها به کار رفته است در درازمدت بر سلامت شما تاثیرگذار است.بنابراین مصرف آنها را محدود کنید.
-بهترین نوشیدنی ،آب سالم است.
-از آب میوه های تازه می توانید به عنوان نوشیدنی مناسب استفاده کنید .
-مصرف چیپس را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید. اگرچه چیپس از سیب زمینی تهیه می شود و می توان آن را در گروه نان و غلات قرار داد اما به دلیل چرب بودن و نمک زیاد استفاده شده در آن ، در درازمدت ضرر آن بیش از سودش خواهد بود.
-به خاطر داشته باشید مصرف یک نوبت از این مواد اثر منفی آشکاری بر سلامت شما نمی گذارد . اما اثرات منفی آن با هر بار استفاده ، بایکدیگر جمع شده و در نهایت به سلامت شما آسیب می زند.
دکتر مسعود کریمی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نظر دهید