متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/10/01
  • - تعداد بازدید: 62
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

برگزاری جلسه دفاع از پایان‌نامه دانش‌ آموخته مقطع کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از برگزاری جلسه دفاع پایان‌نامه آقای «رضا براتیه» ، دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد خبر داد.

 

بررسی اثرات ژنوتوکسیک و برآورد دُز معیار فرمالدئید در کارکنان دارای مواجهه شغلی شهر شیراز

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، راهنمایی این پژوهش بر عهده دکتر «اسماعیل سلیمانی» و دکتر «زهرا زنده بودی» و با مشاوره دکتر «سعید یوسفی نژاد» و دکتر «محمد ابراهیم غفاری» بود. خلاصه این جلسه به شرح زیر است :

جلسه دفاع از پایان نامه با عنوان « بررسی اثرات ژنوتوکسیک و برآورد دُز معیار فرمالدئید در کارکنان دارای مواجهه شغلی شهر شیراز» با ارائه نتایج پایان‌نامه‌ای در زمینه مهندسی بهداشت حرفه‌ای برگزار شد و پژوهشگر پایان‌نامه، ضمن ارائه خطرات ناشی از مواجهه شغلی با فرمالدئید، نتایج کلیدی مطالعه خود را تشریح کرد.

مطالعه شامل 24 نفر گروه مواجهه یافته و 25 نفر گروه مرجع بود. در این مطالعه نشان داده شد این مطالعه نشان داد میانگین مواجهه تنفسی با فرمالدئید در گروه مواجهه‌ یافته ppm 5/0 ± 87/0 بود که دامنه آن تا ppm 64/1 می‌رسید و از حدود توصیه‌شده بین‌المللی (حدود ppm 1/0) بالاتر بود. همچنین میانگین غلظت فرمیک‌اسید ادراری در این گروه µg/ml 33/15 ± 87/56 با دامنه µg/ml 12/44 تا 56/96 گزارش شد که نشان‌دهنده افزایش مواجهه سیستمیک بود. نتایج آزمون Comet assay نیز افزایش معنی‌دار آسیب DNA را تأیید کرد؛ به‌گونه‌ای که نمره کلی Comet assay در گروه مواجهه 3/63 ± 58/82 و در گروه کنترل  46/20 ± 04/28بود (002/0p =). تحلیل همبستگی نشان داد بین میزان مواجهه و شدت آسیب DNA رابطه‌ای مستقیم و قوی وجود دارد . برآورد دزمعیار نشان داد مقدار BMDL هواppm-year  46/0 و حد متناظر OEL–TWA برابر ppm 042/0 است؛ همچنین BMDL فرمیک‌اسید µg/ml 70 تعیین شد. این نتایج نشان می‌دهد حدود فعلی ممکن است برای پیشگیری از سمیت ژنتیکی کافی نباشند و نیاز به بازنگری دارند.

این نتایج نشان می‌دهد حدود فعلی ممکن است برای پیشگیری از سمیت ژنتیکی کافی نباشند و نیاز به بازنگری دارند.این نشست با حضور اعضای هیئت علمی، کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و دانشجویان تحصیلات تکمیلی همراه بود و پس از ارائه، جلسه پرسش‌ و پاسخ علمی و تبادل‌نظر پیرامون چالش‌ها و راهکارها در پایش مواجهه افراد با فرمالدئید برگزار شد. هدف از برگزاری این برنامه ارتقای دانش موجود در زمینه ژنوتوکسیک احتمالی فرمالدئید،  پایش بیولوژیکی افرادی که با این ماده شیمیایی مواجهه دارند و همچنین پیشنهاد حدود مواجهه شغلی برای فرمالدئید بر اساس معیار نمره کلی کامت بود.

 

  • گروه خبری : اخبار واحدها,آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 142184

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید