متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/11/16
  • - تعداد بازدید: 121
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت شیراز

مصرف گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان پستان

 

سرطان پستان اصلی ترین علت مرگ ناشی از سرطان و فراوان ترین سرطان تشخیص داده شده بین زنان سراسر دنیا است.

شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می دهد عوامل محیطی خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. تفاوت زیادی در میزان ابتلا به این سرطان در بین کشورهای مختلف وجود دارد. میزان ابتلا به سرطان پستان در مهاجرانی که از کشورهای کم خطر به کشورهای پرخطر مهاجرت می کنند تغییر می کند و در نهایت شبیه کشورهای مقصد می شود. عوامل خطر مربوط به تولیدمثل و قاعدگی نمی توانند این تفاوت ها را توجیه کنند. این مشاهدات نشان می دهد که تفاوت های بین المللی در فراوانی سرطان پستان به خاطر تفاوت ژنتیکی بین جمعیت ها نیست بلکه به خاطر برخی تفاوت ها در محیط است. از طرفی تفاوت بین رژیم غذایی کشورها کاملا اثبات شده است و می تواند در تفاوت خطر ابتلا به سرطان پستان نقش بسزایی داشته باشد.

عوامل خطر رژیم غذایی برای سرطان پستان مدتی است که توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است زیرا عوامل خطر تغییرپذیر این امکان را به ما می دهد که اقدامات پیشگیری انجام دهیم. اگرچه تعدادی از عوامل خطر این سرطان مانند ژنتیک، سابقه خانوادگی، زایایی، سن در اولین زایمان و سن شروع قاعدگی و یائسگی تایید شده است ولی اکثر این ها غیرقابل تغییر هستند. رژیم غذایی یک عامل خطر قابل تغییر برای پیشگیری از سرطان پستان است.

الگوهای غذایی مختلفی برای تعیین تاثیر آن ها بر روی سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفته است که یکی از آن ها مصرف گوشت قرمز است. رابطه بین رژیم غذایی و سرطان پستان به وفور مورد بررسی قرار گرفته است و شواهد کلی در مورد رابطه احتمالی بین فاکتورهای تغذیه ای و سرطان پستان منجر به شناسایی تعداد کمی عامل خطر شده است. مانند خیلی از عوامل تغذیه ای در مورد رابطه بین مصرف گوشت قرمز و سرطان پستان اتفاق نظر وجود ندارد. بعضی از مطالعات بین المللی و مطالعاتی که در آمریکا انجام شد رابطه مثبتی بین سرطان پستان و سرانه مصرف گوشت گزارش کردند . اگرچه مطالعات اپیدمیولوژیک تحلیلی که رابطه بین مصرف گوشت قرمز و فرآورده های گوشتی به عنوان عوامل تغذیه ای و سرطان پستان را بررسی کرده بودند این یافته ها را تایید نکردند و حتی نتایج مطالعات مورد شاهدی و کوهورت متفاوت بودند. تاکنون اکثر اطلاعات در مورد رژیم غذایی و سرطان پستان از مطالعاتی به دست آمده است که تنها یک بار رژیم غذایی (مواجهه) را ارزیابی کرده اند و طول مدت پیگیری آن ها کمتر از یک دهه بوده است . در پایان مطالعه نتیجه گیری شده است که مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را در بعد از یائسگی افزایش دهد و همچنین مصرف گوشت قرمز در نوجوانی خطر ابتلا به سرطان پستان را در مرحله قبل از یائسگی افزایش می دهد.

 

زهرا غرقی کارشناس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94370
کلیدواژه