متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/04
  • - تعداد بازدید: 996
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

4 مهر ماه روز جهانی بهداشت محیط

4 مهر ماه روز جهانی بهداشت محیط

دکتر "محمدرضا سمائی" مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط با اشاره به این که شعار روز جهانی بهداشت محیط سال 2022 " تقویت حوزه های بهداشت محیط برای پیاده سازی اهداف توسعه پایدار" است روز جهانی بهداشت محیط را به همه کارکنان، دانشجویان و اساتید این رشته تبریک گفت. متن پیام ایشان به شرح زیر می‌باشد:

 

Save translation

اهداف توسعه پایدار (SDGs) که به عنوان اهداف جهانی نیز شناخته می‌شود، توسط سازمان ملل متحد در سال 2015 به عنوان یک فراخوان جهانی برای انجام فعالیت‌هایی در زمینه پایان دادن به فقر، حفاظت از سیاره زمین و تضمین اینکه تا سال 2030 همه مردم جهان از صلح و رفاه برخوردار شوند، تصویب شد.

17 هدف توسعه پایدار به صورت یک پارچه تعریف شدند و اقدام در یک حوزه بر نتایج در حوزه‌های دیگر تأثیر می‌گذارد. از این رو توسعه ایجاد شده باید پایداری متوازن اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را تضمین کند، و در عین حال در جهت مقابله با تغییرات اقلیمی و همچنین در تلاش برای حفظ اقیانوس‌ها و جنگل‌ها باشد.

امسال تمرکز بر SDGs با توجه به این واقعیت که چندین هدف از اهداف و شاخص‌های SDG به طور مستقیم با محیط زیست و بهداشت محیط مرتبط هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در نتیجه، SDG‌ها بدون بهبود قابل توجهی در انبوه مشکلات زیست محیطی جهان قابل دستیابی نیستند.

تقویت حوزه های بهداشت محیطی باید بر آموزش و استفاده بیشتر از نیروهای بهداشت محیطی به عنوان مدیران خدمات بهداشت محیطی؛ توسعه و استقرار نیروی کار؛ بهبود مجموعه مهارت‌های نیروهای بهداشت محیط برای انجام تحقیقات محلی به منظور تقویت تدوین سیاست‌های بهداشت محیطی، تصمیم‌گیری آگاهانه و برنامه‌ریزی و ارزیابی برنامه­ها؛ تخصیص بودجه مناسب؛ تجهیز نیروهای بهداشت محیطی به فن‌آوری مناسب برای انجام و گزارش کارشان؛ و آگاهی دادن از سهم نیروهای بهداشت محیطی به در سلامت، صلح و رفاه جهان متمرکز شود.

اگر روی یکی از اهدافی که مستقیماً با بهداشت محیط مرتبط است تمرکز کنیم، که در دسترس بودن و مدیریت پایدار آب و فاضلاب برای همه است، گزارش 2022 نشان می‌دهد که با سرعت پیشرفت فعلی، جهان تا سال 2030 به پوشش 81 درصدی خواهد رسید که کافی نیست و 1.6 میلیارد نفر را بدون منابع آب آشامیدنی مدیریت شده ایمن باقی می‌گذارد. «تحقق کامل هدف آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برای همه تا سال 2030 به افزایش چهار برابری در سرعت پیشرفت نیاز دارد» و  دستیابی به این اهداف سالانه جان 829000 نفر را نجات می‌دهد».

سایر اهداف مستقیماً مرتبط با سلامت محیط در خطر عدم تحقق تا سال 2030 قرار دارند و در نتیجه تقویت حوزه های بهداشت محیطی فوریت بیشتری را برای رسیدگی به این اهداف به وجود می‌آورد. از این رو از سایر نهادها و سازمان‌ها دعوت می‌کنیم تا با تمرکز بر سلامت محیط به ما بپیوندند زیرا محیط ‌زیست یکی از قوی‌ترین عوامل تعیین‌کننده سلامت است. نیروی کار جهانی بهداشت محیط به دلیل تلاش‌های مستمر خود، حتی در شرایط سخت کاری، برای اینکه بهداشت محیط را در اولویت روزانه خود قرار دهند، نیاز به تمجید و تقدیر ویژه دارند. به نوبه خود این روز را به همه کارکنان، دانشجویان و اساتید بهداشت محیط ایران و بخصوص استان فارس تبریک گفته از از زحمات بی دریغ ایشان در دستیابی به اهداف توسعه پایدار تشکر می‌کنم.

 

دکتر محمدرضا سمائی

مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66996
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید