متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/06/27
  • - تعداد بازدید: 1059
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

آلزایمر ( 21 سپتامبر روز جهانی آلزایمر)

آلزایمر ( 21 سپتامبر روز جهانی آلزایمر)

زوال عقل به عنوان یک سندرم بالینی تعریف شده است و با پیشرفت نقص شناختی متعدد و به انـدازه کـافی شـدید کـه منجر به اختلال در عمـلکـرد روزانـه، از جملـه کارکردهـای اجتماعی و حرفه ای است شناخته مـی شـود. 

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، نقـص شـناختی شامل اختلال در حافظه و حداقل یکـی دیگـر از حـوزه هـای شناختی، مانند آفـازی، آپراکسـی، آگنـوزی و یـا اخـتلال در عملکرد اجرایی است. بیماری آلزایمر شایعتـرین علـت زوال عقل در سالمندان است، به طوری که 60-70 درصد از تمام مـوارد زوال عقل را شامل می شود. سالانه حدود 10 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا می‌شوند که سهم بیشتر آن را سالمندان تشکیل می‌دهند. طبق آخرین تخمینی که زده شده؛ در هر 3 ثانیه در جهان یک نفر به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود و این آمار تا سال 2030 میلادی ممکن است به عدد 65 میلیون نفر در جهان افزایش پیدا کند.

 

بیماری آلزایمر یک اختلال چندعاملی است که عوامل ژنتیکی و محیطی و همچنین اثر متقابل آنها در ایجـاد آن دخالت دارند. سن قدرتمندترین عامل تعیین کننـده بیمـاری آلزایمر است و جهش ژنی نیز در تعداد کمی از تمام مبتلایـان مشارکت دارد. ارتباط قوی بیماری آلزایمر با افزایش سـن تـا حدی ممکـن اسـت مـنعکس کننـده اثـر تجمعـی فاکتورهـای خطرساز و محافظت کننده متفاوت در طول عمر باشد از جمله اثر فعـل و انفعـالات پیچیـده ای از اسـتعداد ژنتیکـی، عوامـل سایکولوژیکی، عوامل بیولوژیکی و محیطی که فـرد در طـول عمرخود تجربـه مـیکنـد. مـدارک و شـواهد اپیـدمیولوژیک، تصــویربرداری و پــژوهش هــای نوروپــاتولوژی از نقــش فاکتورهای ژنتیکی، عروقی و عوامل سایکولوژیکی در ایجـاد بیماری آلزایمر حمایت میکند، در حالی که شواهد برای نقش اتیولوژیک رژیم غذایی و یا فاکتورهای تغذیـه ای، مواجهـات شغلی، و التهاب کمتر روشن است./ف.برزگری

دکتر هاله قائم مدیر گروه اپیدمیولوژی

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66651
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید