متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/12
  • - تعداد بازدید: 2622
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ارزش غذایی و فواید مصرف تخم مرغ:

ارزش غذایی و فواید مصرف تخم مرغ:

تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه وکامل است ، بلکه یک عنصر جدایی ناپذیر برای تهیه بسیاری از غذاها است .

سالهاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح می باشد. این ویژگی، به علت مواد مغـذ ی اسـتثنایی تخـم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای تمام 9 اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتـامین هـا و مـواد معـدنی ضروری است علاوه بر این کولین تخم مرغ صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغـز و سیسـتم عصـبی بـرای رشـد ونمـو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه، برروی سلامت قلب و عروق نیز موثر است. ازآنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه ب بویژه B12 نیز هست اهمیت عمده ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر دارد.لوتئین و گـزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از تحلیل رفتن لایه ماکولای شـبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند. علیرغم تمامی این شگفتی ها متاسـفانه جایگـاه تخـم مـرغ در سـبد غـذایی خانوارها بدلیل نا آگاهی در خصوص کلسترول آن، کاهش یافته است. بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان آن بر می گرداند، بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و دلایلی را برای مصـرف همیشـگی تخـم مـرغ ارائه می کند. با وجود تمامی تحقیقات پزشکی صورت گرفته در مورد کلسترول ، اکثر مصرف کنندگان تخم مرغ از این حقیقت بی اطلاعند  که تخم مرغ یک غذای ارزشمند با قیمت مناسب در یک رژیم غذایی سالم می باشد.  تخم مرغ نه تنها بالاترین منبع پروتئین مطلوب  قابل مصرف است بلکه تقریبا" تمامی ویتامینها )بجز ویتامین( C  و مواد معدنی ضروری مورد نیاز انسان را دارا می باشد. در حقیقت ، پروتئین تخم مرغ چنان کیفیت بالایی را دارد که بعنوان استانداردی برای مقایسه سایر پروتئینها استفاده می شود تخم مرغ ارزش بیولوژیکی 7/93 %دارد. ارزش بیولوژیکی سایر مواد غذایی عبارتند از : 5/84 %برای شیر ، 76 %برای ماهی و  74/3%برای گوشت گاو. بنابر این تخم مرغ بهترین پروتئینی است که می توان خرید و با نان بعنوان یک غذای کامل و مغذی که تمام احتیاجات تغذیه ای را در یک وعده غذایی تأمین می کند،مصرف نمود. در حالیکه تخم مرغ فقط 3/1 %انرژی متوسط مورد نیاز روزانه را تامین می کند، یک ماده غذایی غنی محسوب می شود که مقدار مواد مغذی بیشتری را نسبت به انرژی برای مصرف کننده تأمین می کند. در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور حدود 160 عدد است در حالیکه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به میزانی بالغ بر 300 عدد هم میرسد.

دکتر علیرضا میراحمدی زاده عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67325
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید