دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
ایمنی دارو برای سالمندان
ایمنی دارو برای سالمندان
هر چه سن بالاتر می رود، احتمال استفاده از داروهای اضافی بیشتر می شود که میتواند احتمال عوارض جانبی مضر از جمله تداخلات را افزایش دهد. و با افزایش سن، تغییرات فیزیکی میتواند بر نحوه استفاده از داروها توسط بدن تأثیر بگذارد و منجر به عوارض بالقوه شود. به عنوان مثال، کبد و کلیههای شما ممکن است به خوبی کار نکنند، که بر نحوه تجزیه و خروج دارو از بدن شما تأثیر میگذارد. بدن ما به سمت کاهش عضله و افزایش چربی متمایل میشود که باعث می شود عملکرد دارو در بدن ما تغییر کند.
4 نکته ایمنی دارو برای سالمندان
- - دارو را همانطور که توسط پزشک شما تجویز شده مصرف کنید
داروی خود را به طور منظم و طبق دستور پزشک خود مصرف کنید.اگر عوارض جانبی آزاردهنده ای دارید یا سوالات دیگری دارید، با پزشک خود صحبت کنید.
از مصرف دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنید. مصرف داروهای تجویزی شخص دیگری می تواند بسیار خطرناک باشد.
- اگر علائمی مانند درد دارید و به جای مراجعه به پزشک از داروهای توصیه شده توسط دیگران استفاده میکنید، ممکن است مشکل پزشکی شما بدتر شود.
- استفاده نادرست از داروها، مانند مصرف مواد افیونی/مخدر توصیه شده توسط دیگران، ممکن است منجر به اعتیاد شود.
- پزشکان قبل از تجویز دارو برای بیمار، عوامل بسیاری مانند آلرژی و تداخلات دارویی را در نظر می گیرند. مصرف داروهای بدون نسخه می تواند عوارض جانبی غیرمنتظره ای داشته باشد یا باعث واکنش های جدی شود.
بدون مشورت با پزشک خود، دوز دارو را تغییر ندهید یا مصرف داروهای تجویز شده را قطع نکنید - حتی اگر احساس بهتری دارید یا فکر می کنید که دارو موثر نیست.
- بسیاری از آنتیبیوتیکها باید حتی پس از اینکه عفونت شما را آزار نمیدهد مصرف شود تا اثربخش باشد.
- مصرف نکردن دارو طبق دستور پزشک یا طبق دستور داروساز می تواند منجر به بدتر شدن بیماری، بستری شدن در بیمارستان یا حتی مرگ شود.
بهترین داروی جهان تا زمانی که آن را به درستی مصرف نکنید، کارساز نخواهد بود. به عنوان مثال، داروهایی که بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را درمان میکنند، تنها زمانی کار میکنند که به طور منظم و طبق دستور مصرف شوند. مهم این است که مصرف این داروها را ادامه دهید حتی اگر احساس بیماری نکنید.
اگر در یادآوری نحوه و زمان مصرف دارو مشکل دارید، با داروساز یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. آنها ممکن است ابزارهایی مانند جعبه قرص های از پیش پر شده، یادآورهای خودکار متصل به بطری های قرص، و گزینه های دیگری برای کمک به شما در مصرف داروی مناسب، در دوز مناسب و در زمان مناسب داشته باشند.
نکات بعدی متعاقبا بارگزاری خواهد شد
دکتر محمدحسین کاوه دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نظر دهید