متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/02/23
  • - تعداد بازدید: 157
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده بهداشت شیراز

بررسی اثر برنامه تحریکی شناختی بر حیطه های آموخته شده شناخت در افراد دارای شکایت حافظه ذهنی

باتوجه به شیوع بالای مشکلات حافظه در افراد بالای ۶۵ سال بررسی فاکتور های پیش بینی کننده دمانس بسیار اهمیت پیدا می کند از این رو شکایت حافظه ذهنی میتواند یک فاکتور پیش بینی کننده برای ابتلا به بیماری دمانس و اختلال شناختی خفیف باشد. مطالعات نشان می دهد که این شکایت با افرادی که سطح پایین تحصیلات دارند رابطه مستقیمی دارد همچنین این شکایت حافظه ای در زنان بیشتر دیده می شود . این مسئله در افرادی که سابقه ابتلا به بیماری هایی نظیر افسردگی و اضطراب داشتند نیز دیده می شود.

برنامه تحریک شناختی یک برنامه درمانی غیر دارویی است که افراد با شکایت حافظه ی ذهنی و شرکت فعال در تمرینات شناختی همچنین تمریناتی جهت افزایش مهارت های اجتماعی و تعاملی روند رو به بهبودی را نشان دادند . از آنجایی که در متون و مطالعات متعدد صورت گرفته اشاره به اثر معنادار فعالیت های فیزیکی و بهبود حافظه دیده میشود لذا در این مطالعه در تمرینات درمانی فعالیت فیزیکی و بررسی پراکسیا گنجانده شده بود .در این مطالعه  که درسال ۲۰۲۳ در کشور اسپانیا بر روی ۳۰۸   سالمند بالای ۶۵ ساله انجام گرفت ،نشان داده شده است که یک برنامه درمانی شناختی جهت افزایش مهارت شناخت ، مهارت های تعامل اجتماعی و همچنین فعالیت فیزیکی میتواند اثر معناداری بر میزان مهارت های شناختی افراد با شکایت حافظه ی ذهنی باشد. همچنین این مسئله فاکتور پیش بینی کننده ابتلا به بیماری دمانس و اختلال شناختی خفیف می باشد با این وجود گنجاندن یک برنامه درمانی شناختی در افراد با این شکایت میتواند خطر ابتلای به این بیماری ها را کاهش دهد.

این گزارش از جلسه ژورنال کلاب "مهدیس  فراست" دانشجوی ارشد سلامت سالمندی با عنوان " بررسی اثر برنانه تحریکی شناخت بر حیطه های شناختی آموخته شده در سالمندان" به راهنمایی دکتر "عبدالرحیم اسد اللهی" از گروه ارتقاء سلامت دانشکده استخراج گردیده است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101556
کلیدواژه