دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
بررسی اثرات فاکتورهای محیطی و اقتصادی-اجتماعی بر شاخص های اپیدمیولوژیک سرطان تیروئید
این جلسه دفاع با عنوان " بررسی اثرات فاکتورهای محیطی و اقتصادی-اجتماعی بر شاخص های اپیدمیولوژیک سرطان تیروئید: یک مطالعه اکولوژیک در کشورهای جهان" توسط خانم "زهرا ملکی" و به راهنمایی "دکتر هاله قائم" برگزار گردید.
سرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی غدد درون ریز است. این سرطان در زنان و در سفیدپوستان بیشتر از سیاه پوستان در کشورهای مختلف گزارش شده است.
میزان بروز این سرطان در جهان 1/10 در هر 100 هزار نفر گزارش شده است. نتایج مدلسازی این مطالعه نشان داد که عواملی همچون آلودگی هوا، آلودگی هوای داخل خانه ناشی از سوخت های جامد، آرسنیک و بنزن میتوانند در بروز بدخیمی های تیروئید نقش داشته باشند. علاوه براین، بخشی دیگر نتایج نشان داد که کشورهایی که در آنها سرطان تیروئید بیشتر شایع است، معمولاً شاخصهای اجتماعی-اقتصادی بالاتری دارند. در عوض، کشورهایی با این شاخصهای بالاتر، نرخ مرگ و میر کمتری را گزارش میکنند.
با این حال، نتایج مدلسازی نشان داد که شاخص توسعه اجتماعی کمی در این زمینه کاربردیتر است. بنابراین، بررسی شاخصهای اپیدمیولوژیک سرطان تیروئید با توجه به شاخصهای اجتماعی-اقتصادی میتواند به درک بهتر توزیع این سرطان در هر کشور کمک کند و برای برنامهریزی استراتژیهای پیشگیری از سرطان مفید باشد.
نظر دهید