متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/04/28
  • - تعداد بازدید: 2906
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

بررسی بیماری چاقی و عوارض همراه

بررسی بیماری چاقی و عوارض همراه

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، اپیدمی چاقی که قبلا تصور می شد بار جوامع ثروتمند و پیشرفته است، در نتیجه ی انتقال اپیدمیولوژیک به کشور های با درامد کم و متوسط رسیده است، به طوری که شیوع اضافه وزن و چاقی طی چندین دهه گذشته چندین بار در آسیا و به ویژه جنوب آسیا افزایش یافته است. از دلایل این سیر صعودی می توان عادات غذایی نامطلوب، مصرف زیاد الکل، مصرف مواد دخانی و عدم تحرک بدنی را نام برد که برخی از عوامل تعیین کننده شیوه ی زندگی هستند که ارتباط مستقیمی با پیشرفت چاقی دارند..

این مطالعه با هدف بررسی بیماری چاقی و عوارض همراه با استفاده از داده هایی که از مطالعه ی کوهورت شهرستان خرامه گرفته شده است، انجام خواهد شد. با بررسی چند عارضه ی مرتبط با چاقی (عمومی و مرکزی) به طور همزمان در این مطالعه مبتنی بر جمعیت، وارد کردن تعداد زیادی متغیر مخدوشگر و کنترل آنها، با استفاده از نتایج حاصله می توان در تخمین دقیق تر وضعیت بیماری چاقی و عوارض همراه، اتخاذ تدابیر لازم جهت پیشگیری و کنترل آن؛ درنتیجه کاهش بار این نوع بیماری و عوارض همراه  به سیاست گذاران حوزه سلامت کمک کرد.

روش نمونه گیری در این مطالعه بصورت خوشه ای چند مرحله ای بود. داده های مورد نیاز از فاز اول مطالعه کوهورت فارسی استخراج شد.

نتایج نشان داد : شیوع کلی چاقی عمومی و به خصوص چاقی مرکزی در جمعیت بزرگسال خرامه در جنوب ایران، بالا است. این مطالعه با حجم نمونه بزرگ؛ ارتباط هر دو نوع چاقی با عوارض قلبی عروقی، کبد چرب غیرالکلی و سایر اجزای سندرم متابولیک را مورد تاکید قرار می دهد.

 

این مطلب از جلسه دفاع «حامد کرمی » دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی به راهنمایی دکتر «هاله قائم » و عنوان «بررسی شیوع چاقی و همراهی برخی عوارض با آن در جمعیت 70-40 سال: مطالعه کوهورت خرامه » استخراج گردیده است.

دکتر هاله قائم عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 63704
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید